SEGRE

INSTITUCIONS ATAC

Arranquen el llaç groc i intenten retirar la pancarta de la Paeria

El ‘comando’ Groc & Lloc, l’endemà de reposar-la després que la trenquessin

Sense llaç a la finestra - El llaç groc es va penjar l’1 de juliol a la finestra de la dreta, després del primer ple ordinari de l’actual mandat de la Paeria, governada per ERC, Junts per Catalunya i el Comú. El mateix dia van penjar la pan ...

Sense llaç a la finestra - El llaç groc es va penjar l’1 de juliol a la finestra de la dreta, després del primer ple ordinari de l’actual mandat de la Paeria, governada per ERC, Junts per Catalunya i el Comú. El mateix dia van penjar la pan ...ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Integrants del col·lectiu Groc & Lloc van arrancar ahir el llaç groc de la façana de l’ajuntament de la plaça Paeria i va intentar sense èxit retirar la pancarta en suport dels presos i exiliats independentistes del balcó de Blondel, tot just l’endemà que l’haguessin reposat després que la destrossés el dia 29 el mateix grup. L’ajuntament va explicar que sobre les 4.20 de la matinada de dissabte, l’urbà que custodia l’edifici va detectar dos persones arrancant el llaç i en va retenir una.

La Guàrdia Urbana va enviar reforços i a l’arribar va observar com tres persones intentaven arrancar la pancarta de la façana de Blondel amb una perxa. Les va identificar, així com tres més que gravaven l’acció, i totes són residents a l’àrea de Barcelona.

Els integrants del comando van reconèixer que la seua estratègia era fer sortir l’agent del consistori a la plaça Paeria per distreure’l mentre la resta del grup despenjava la pancarta de Blondel. Així mateix, van anunciar als agents la intenció d’estar-se a Lleida fins dimecres i repetir l’acció fins a aconseguir retirar els símbols de la Paeria.

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha anunciat que el govern presentarà sengles denúncies per danys contra els autors dels dos atacs. Així mateix, dilluns passat, la Guàrdia Urbana en va formalitzar una altra “per falta de respecte contra els agents, davant de l’actitud bel·ligerant que van mostrar en el moment de ser identificats”.

Un portaveu de Groc & Lloc va afirmar que no són “violents, ni encaputxats ni paramilitars”, sinó “catalans defensant-nos de l’opressió lazi”.

tracking