SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Llibertat amb allunyament per a l'agressor de l'exparella embarassada

El cas ha passat al jutjat lleidatà de Violència sobre la Dona || La Guàrdia Urbana va detenir el jove de 27 anys quan estava amagat en un moble de la cuina

Nova concentració ahir a la nit de Marea Lila pel centre de Lleida.

Nova concentració ahir a la nit de Marea Lila pel centre de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de guàrdia de Lleida ha acordat la llibertat provisional per a l’home detingut dissabte per agredir la seua exparella embarassada en presència del seu fill de cinc anys, com va publicar diumenge aquest diari. El magistrat també ha acordat, com a mesures cautelars, una ordre d’allunyament de 200 metres respecte a la víctima.

Els fets van ocórrer a primera hora de dissabte, quan diversos veïns van alertar que se sentien crits d’auxili des de l’interior d’un immoble al carrer Riu Éssera. La víctima va explicar als agents que es van desplaçar al lloc que la seua exparella, D.N., de 27 anys i nacionalitat romanesa, havia forçat la porta, l’havia amenaçat de trencar-li un vas de vidre al cap i havia agafat un ganivet de la cuina. A l’escoltar les sirenes dels cotxes policials, l’home va fugir.

Fa un any que el col·lectiu feminista organitza marxes per reivindicar la igualtat efectiva

Després de gestionar el trasllat de la dona al servei d’urgència i escortar-la a les dependències policials perquè efectués la denúncia, els agents van engegar un dispositiu de recerca per la zona. Al no aconseguir localitzar D.N., van escorcollar el pis. Va ser aleshores quan el van trobar amagat dins del moble de la pica.

L’home va ser arrestat per delictes d’amenaces, maltractament en l’àmbit familiar, entrada al domicili, danys i lesions. El cas va passar ahir al jutjat lleidatà de Violència sobre la Dona.

En el que va d’any, la Guàrdia Urbana ha arrestat a un total de 39 persones per violència masclista a Lleida ciutat, el doble que en el mateix període de l’any passat.

Marxa de Marea Lila contra la violència masclista El col·lectiu lleidatà en defensa dels drets de les dones, Marea Lila, va convocar ahir una nova marxa nocturna des de la plaça dels Fanalets de Sant Jaume de Lleida fins a la Paeria per denunciar la violència masclista i la “xacra social del patriarcat”. “Volem continuar fent aquesta denúncia silenciosa de la violència masclista que estem vivint les dones”, van explicar des de l’associació, al mateix temps que van reivindicar que “no té més raó qui més crida” i van instar a a la mobilització ciutadana. L’entitat, que va nàixer per organitzar els actes feministes del 8 de març i el 25 de novembre (Dia Internacional contra la Violència Masclista), porta un any organitzant aquestes marxes nocturnes cada primer dilluns de cada mes per reclamar la igualtat efectiva entre dones i homes.

tracking