SEGRE

ANIMALS SANCIONS

Cauen a 25 les multes per incomplir l'ordenança de gossos aquest any

La majoria de denúncies impliquen no portar lligat l’animal, no tenir la documentació necessària o passejar-lo sense morrió || Les sancions oscil·len entre 100 i 20.000 €

Vistes de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida.

Vistes de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les sancions per incomplir la normativa municipal de tinença d’animals han caigut el 55% l’últim any. I és que, segons les dades de la Guàrdia Urbaba, entre el gener i el juliol d’aquest any es van imposar un total de 25 multes, mentre que en el mateix període del 2017 se’n van registrar 45 per no tenir inscrit el gos al cens d’animals de companyia, per portar-lo sense corretja, per tenir un gos de raça potencialment perillosa sense la llicència corresponent o per portar-lo sense morrió. Per tipus d’infracció, la majoria són de veïns que passegen les seues mascotes sense lligar (12), seguides dels que no tenen la deguda documentació (8) i els que surten al carrer sense posar-li el morrió (6). Així mateix, només quatre persones van ser multades per no recollir els excrements dels seus gossos.

L’últim d’aquests incidents va tenir lloc dilluns poc abans de les deu de la nit, quan una patrulla de la Policia Local en servei de vigilància va observar a l’avinguda Prat de la Riba com un gos de raça perillosa n’atacava un altre que portava lligat el seu propietari. Els agents policials van identificar la propietària de l’animal, que no portava morrió, no tenia llicència municipal per raça perillosa ni estava censat. Davant dels fets, van obrir acta perquè el gos es quedi confinat al domicili fins que es presenti tota la documentació necessària a la veterinària municipal. A mitjans del mes de juliol, la Urbana va denunciar per un delicte d’imprudència l’amo d’un gos després que aquest mossegués una ciclista que feia esport a l’Horta. La dona va patir una mossegada a la cama i va haver de ser atesa pels serveis sanitaris. I, al febrer, van ser decomissats dos gossos de raça perillosa després que ataquessin un ramat d’ovelles i ferissin un dels animals a la partida Marimunt. Segons l’ordenança municipal d’animals de companyia, l’import de les multes oscil·la entre els 100 i els 20.000 euros, en funció de la raça de l’animal i de la gravetat de la infracció.

Condemnada a no poder tenir mascotes durant sis mesos Més enllà de les infraccions relacionades amb la tinença d’animals, les comarques lleidatanes han registrat en els últims quatre anys més de 200 denúncies per maltractament animal. Entre aquests casos, que poden tenir conseqüències penals, destaca el d’una veïna de la capital del Segrià que a començaments d’any va ser condemnada a no poder tenir mascotes durant mig any després que la Guàrdia Urbana hagués de rescatar tres gossos i un gat de la seua propietat, que es van quedar sols durant diversos dies en pèssimes condicions en un pis. La jutge del Jutjat Penal 2 de Lleida li va imposar, a més d’inhabilitar-la durant sis mesos per tenir animals, una multa d’uns 400 euros. La condemna va arribar després que l’acusada reconegués els fets davant de la magistrada.

tracking