SEGRE

CONFLICTES HABITATGES

Li okupen el pis que anava a donar al banc a Lleida al no poder pagar la hipoteca

L’amo, que ho ha denunciat als Mossos, lamenta la “indefensió” que pateix

L’habitatge okupat es troba al carrer Mossèn Reig, al barri del Clot.

L’habitatge okupat es troba al carrer Mossèn Reig, al barri del Clot.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El propietari d’un pis al carrer Mossèn Reig denuncia que l’hi han okupat “just quan estava tancant una dació en pagament amb el banc per saldar el deute de 125.000 d’hipoteca, que no podia continuar pagant”. L’amo, J.M.P., va llogar l’habitatge fa tres anys a una dona i el contracte finalitzava l’1 de juny d’aquest any. “Per problemes econòmics, m’he vist obligat a fer una dació en pagament amb l’entitat bancària que em va concedir la hipoteca, Bankia, per la qual cosa vaig avisar amb el temps legal la inquilina, gairebé dos mesos abans que finalitzés el contracte, que no l’hi podia renovar, ja que el pis havia de donar-lo buit al banc”, va explicar. Tanmateix, “abans que marxés, s’hi va instal·lar la seua germana amb els seus dos fills menors”. La inquilina, a l’anar-se’n, va donar de baixa els subministraments i J.M.P. va afirmar que “l’okupa ha pogut donar-se d’alta de la llum”, encara que és il·legal al no tenir un contracte de lloguer ni ser-ne la propietària. L’amo va interposar al juliol una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra i creu que el procés durarà entre sis mesos i un any fins que arribi l’ordre judicial de desnonament. Mentrestant, va denunciar “indefensió” davant de la seua situació. Va dir no saber si es podrà permetre un advocat i “tampoc me’n concedeixen un d’ofici perquè encara tinc el pis en propietat”. Finalment, va explicar que “Bankia em truca cada dia per recordar-me que dec tres préstecs”.

L’okupació d’habitatges és habitual en zones de la ciutat, com als blocs Grup Mariola i Gaspar de Portolà, on són freqüents les denúncies creuades per problemes de convivència.

Les denúncies per okupació es multipliquen per cinc en 8 anys L’okupació d’immobles ha anat a l’alça en els últims anys a Ponent, però també l’actuació policial arran de les denúncies presentades per particulars o empreses que intenten fer front a inquilins indesitjats. En vuit anys, les denúncies per okupació d’immobles, una conducta tipificada com un delicte contra el patrimoni, s’han multiplicat per cinc a Lleida. Segons els Mossos d’Esquadra, l’any passat es van registrar fins a 145 denúncies, davant de les 31 del 2011.

tracking