SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Set mesos de presó per robar un mòbil a Lleida

La propietària del telèfon, que haurà de ser indemnitzada amb més de 900 euros, va poder saber qui era el lladre a l’activar el sistema de localització que té el dispositiu

Imatge d’arxiu de la comissaria dels Mossos a Lleida.

Imatge d’arxiu de la comissaria dels Mossos a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat recentment un acusat per robar un mòbil en un pub a set mesos de presó per un delicte de furt. La propietària del telèfon va poder saber qui l’hi havia robat després d’activar el sistema de localització que té el dispositiu, segons avala la sentència. D’aquesta forma, l’Audiència rebutja el recurs presentat per la defensa de l’acusat i confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal 1 de Lleida. Segons la sentència, els fets van tenir lloc el mes de febrer del 2018 en un pub de Tàrrega. La víctima va declarar que, en el moment de sortir del bar en el qual treballava, es va adonar que no portava el seu telèfon mòbil, que va tornar a entrar i, al no trobar-lo, va activar el sistema de localització, fet que va fer sonar el seu telèfon, que era a prop d’on es trobava l’acusat.

Un testimoni també va declarar que havia vist com el mòbil havia sonat a prop d’on estava l’acusat a l’activar l’aplicació de localització del dispositiu. Al veure’s sorprès, assenyala la sentència, l’investigat va mostrar un estat de “gran agressivitat”, per la qual cosa el van fer fora del local. Una vegada va sortir del pub, el telèfon va deixar de sonar, tal com van manifestar els testimonis durant el judici. Per a l’Audiència, són prou indicis per atribuir a l’acusat l’autoria del robatori del mòbil. Per aquesta raó, el tribunal confirma la pena imposada de set mesos de presó per un delicte de furt, així com la indemnització que l’acusat ha d’abonar a la víctima, d’un total de 920 euros, pel mòbil.

El Codi Penal preveu, per al delicte de furt, una pena de presó entre sis a 18 mesos si la quantia del sostret sobrepassa els 400 euros, com ocorre en aquest cas. Si la sostracció té un valor inferior a 400 euros, la llei estableix una pena de multa d’un a tres mesos.

tracking