SEGRE

LABORAL SALUT

Treball veu contractes irregulars en l'adjudicatària de les ambulàncies a Lleida

Constata, al denunciar-ho UGT, que 9 empleats temporals feien tasques de treballador fix || Egara assegura que es va passar el termini per convertir-los en indefinits

La flota d'ambulàncies de l'Egara a Lleida, en una imatge d'arxiu.

La flota d'ambulàncies de l'Egara a Lleida, en una imatge d'arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Inspecció de Treball ha detectat nou contractes fraudulents de l’adjudicatària de les ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a Lleida, Ivemon Ambulàncies Egara SL, després que el sindicat UGT ho denunciés. L’empresa compta amb més de 230 empleats. En la resolució de Treball, a què ha tingut accés aquest diari, s’afirma que aquestes nou persones contractades de forma temporal duien a terme tasques pròpies d’un lloc de treball estructural (contracte fix), de la qual cosa dictamina que és un “frau de llei”. Per la seua part, fonts d’Egara van assenyalar que “els nou empleats tenien un contracte temporal i el termini per convertir-los en treballadors fixos se’ns va passar” i van negar que els contractes fossin “fraudulents”. Després de la resolució, Treball ha obligat a convertir els nou contractes eventuals a fixos.

A començaments d’any, membres del sindicat del transport sanitari de la FESP de la UGT Catalunya van presentar una denúncia a Inspecció de Treball al sospitar “de la legalitat” d’aquests contractes. Després de la investigació –duta a terme amb entrevistes a responsables d’Egara, a representants dels treballadors i analitzar els contractes temporals del primer semestre, vacances i quadrants laborals– Treball constata “que la causa del contracte no coincideix amb la realitat concurrent” i que “els contractes s’han concertat per cobrir vacances del personal, però que realment la persona contractada no cobreix les vacances, la qual cosa no justifica les contractacions temporals dels esmentats treballadors”. Treball assenyala que “a cada ambulància hi ha un treballador que ha de cobrir les necessitats del personal, en especial descansos i vacances, anomenat scratx (aquest és un empleat indefinit)” i que “als contractes examinats s’indica la substitució de personal en vacances, que en la realitat ja estan sent substituïts pels scratx”. En aquest sentit, UGT diu que feien un altre tipus de treball al que indicava el contracte. D’aquesta forma, Treball conclou que “els fets constitueixen infracció consistent en la transgressió de la normativa sobre modalitats contractuals mitjançant la seua utilització en frau de llei” i que “es procedeix a iniciar el procediment sancionador, que correspon al departament de Treball”.

UGT denuncia que “les polítiques d’estalvi d’Egara o altres empreses no són justes amb els ciutadans”

El responsable d’UGT Ramon Vilella va denunciar que “el transport sanitari, en especial el no urgent, requereix bastant més personal i les polítiques d’estalvi de les empreses no són justes amb els ciutadans ni amb la qualitat del servei”.

tracking