SEGRE

MEDI AMBIENT CONCESSIONS

Amenaça de multa a l'empresa de jardineria de Lleida per mal manteniment

La Paeria afirma que incompleix el contracte al no mantenir el reg a totes les zones verdes i l’insta a millorar || “La seua inacció és a tota la ciutat”

Vista de la canalització del riu Segre.

Amenaça de multa a l'empresa de jardineria de Lleida per mal mantenimentItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ACLARIMENT. “Aquesta notícia es va il·lustrar per error amb una imatge que no corresponia a l’empresa denunciada. La fotografia corresponia a l’empresa Ilersis de treball social, que està al marge d’aquesta polèmica”

La Paeria denuncia que l’empresa que gestiona el manteniment dels parcs i jardins de la ciutat, l’UTE Jardiners (integrada per Arnó, Urbaser i Glauca), està incomplint el contracte al no mantenir operatius tots els regs de les zones verdes de la ciutat, la qual cosa causa la mortalitat d’arbres, i amenaça d’imposar-li sancions. Després de reunir-se amb representants de la concessionària, el regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, va afirmar que “la inacció i la falta de cura en la gestió ha sigut general, no són zones o espais concrets, és tota la ciutat”. “Esperem canvis significatius aviat”, va subratllar, i va detallar que els expedients sancionadors podrien suposar una multa d’un import corresponent al 10% del total del contracte.

Talamonte va indicar que en un mes han “detectat moltes deficiències en l’execució del contracte” i va assenyalar que aquest fet, “sumat a les altes temperatures i sequera que estem patint aquest any, està provocant una gran mortalitat d’arbres i arbustos de les zones verdes de la ciutat, una pèrdua de patrimoni algunes vegades insubstituïble, que és inacceptable”.

A partir d’ara, la concessionària haurà d’aportar a l’ajuntament fotografies de la feina feta

Així mateix, l’ajuntament ha ordenat a l’empresa que entregui a la Paeria fotografies “del treball realitzat” i té intenció que la brigada municipal de jardineria controli el treball de la concessionària.

“Totes aquestes mesures estan encaminades a recuperar la normalitat, la salut i la bona presència de les zones verdes”, va incidir, d’altra banda, Talamonte.

El tinent d’alcalde va assenyalar que el contracte de gestió i manteniment de parcs i jardins es troba actualment en “pròrroga forçosa” i va assegurar que, “malgrat les múltiples dificultats per treure a concurs el nou contracte a causa dels diferents recursos en la fase de licitació”, espera tenir llest el nou contracte la tardor vinent.

La concessionària expressa la seua predisposició a millorar Fonts de la concessionària van expressar la seua “total predisposició a millorar l’estat de la jardineria” de la ciutat. En aquest sentit, Talamonte també va reconèixer que “la sensació de la reunió ha sigut bona” i va afirmar que estan “a l’expectaviva que això es reflecteixi en una millora general de la jardineria de la ciutat”.

tracking