SEGRE

ADMINISTRACIÓ TRIBUNALS

La Paeria denuncia a la Fiscalia els “incidents” amb les pancartes

Groc & Lloc va trencar la de suport als independentistes presos del balcó i va protagonitzar un altre intent d’arrancar-la || També va retirar el llaç de l’altra façana

La pancarta va quedar en aquest estat després que intentessin arrancar-la la matinada del 29 de juliol.

La pancarta va quedar en aquest estat després que intentessin arrancar-la la matinada del 29 de juliol.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va denunciar ahir davant de la Fiscalia de Lleida els “incidents” succeïts la setmana passada amb la pancarta de suport als independentistes presos i als exiliats penjada a la façana de la Paeria. L’autodenominada “brigada de neteja” Groc & Lloc va trencar, el 29 de juliol de matinada, la pancarta instal·lada al balcó de Blondel i el 2 d’agost l’ajuntament en va penjar una de nova. La matinada següent, el mateix grup va despenjar el llaç groc de la façana que dóna a la plaça Paeria i va intentar, sense èxit, retirar de nou la pancarta en suport dels presos. L’alcalde, Miquel Pueyo, va demanar als serveis jurídics municipals que posessin en coneixement de la Fiscalia aquests fets i ahir van presentar la documentació corresponent, amb els informes de la Guàrdia Urbana que relaten les actuacions, perquè la Fiscalia analitzi si considera que existeix algun delicte.

El consistori recorda que les accions van ser protagonitzades, de manera coordinada, per diverses persones residents a l’àrea de Barcelona. La matinada del dilluns 29 de juliol, la Policia Local va identificar tres persones que van intentar arrancar del balcó de Blondel la pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics i exiliats” i la Paeria va indicar que les mateixes persones havien participat en altres fets similars en altres punts de Catalunya. Així mateix, la matinada del dissabte dia 3 d’aquest mes, un grup format per vuit persones va intentar despenjar de manera simultània el llaç groc i la pancarta i va manifestar la seua intenció de repetir l’acció fins a aconseguir el seu propòsit.

Retirada de diferents símbols sobiranistes en més localitats lleidatanes en els últims dies

Altres localitats lleidatanes també han rebut en els últims dies la visita de les brigades que han retirat diferents símbols sobiranistes, tant en comarques del pla com de muntanya. No obstant, un portaveu va remarcar que ells no van arrancar ni el pal ni els senyals de Pareu a Torrelameu, sinó que els van trobar tirats.

tracking