SEGRE

IGUALTAT NORMATIVA

Les piscines municipals de Lleida permetran el topless a partir de dilluns vinent

La Paeria retira el veto d’aquesta pràctica al considerar que és discriminatori cap a les dones

Imatge d’arxiu de les piscines municipals del barri de Pardinyes.

Imatge d’arxiu de les piscines municipals del barri de Pardinyes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les piscines municipals de Lleida permetran a les banyistes fer topless a partir d’aquest dilluns. Així ho va anunciar ahir la regidora d’Educació i Feminisme, Sandra Castro, que va explicar a SEGRE que el redactat de la nova normativa ja està a punt i en els propers dies quedarà explícitament permès que les dones puguin prendre el sol i banyar-se sense la part de dalt del biquini. La mesura, impulsada conjuntament per Castro i l’edil d’Esports i Activitat Física, Sergio González, dóna suport a un informe de l’entitat Mugrons Lliures i l’Oficina per la No Discriminació en el qual indicava a començaments de mes que “el fet d’imposar unes normes de vestimenta específica per a les dones suposa una restricció de la seua llibertat d’elecció i una discriminació per motius de gènere”.

D’aquesta manera, l’ajuntament lleidatà pretén posar fi a partir de dilluns a qualsevol restricció de la llibertat de les dones de triar la seua indumentària de bany i no posar-se la part de dalt del biquini si així ho volen. Fins ara, la normativa de la Paeria determinava que era obligatori l’ús de biquini o banyador en aquestes instal·lacions i prohibia aquesta pràctica.

Barcelona, pionera en la llibertat dels banyadors La Paeria segueix l’exemple d’ajuntaments com el de Barcelona, que fa tot just uns dies va instar a totes les piscines municipals a retirar qualsevol normativa que prohibeixi la pràctica del topless, així com qualsevol altre ús d’indumentària en funció del gènere, al considerar-la una pràctica discriminatòria. Fins ara, cada centre esportiu tenia unes indicacions diferents respecte a la regulació d’aquesta pràctica. Per la seua part, el síndic de greuges ja va demanar fa un any a tots els ajuntaments que disposin de piscines municipals “que revisin la normativa d’ús amb perspectiva de gènere i de respecte a la llibertat d’expressió”. En aquest sentit, va destacar que “les úniques restriccions han de tenir com a objectiu salvaguardar la seguretat, la moral i la salut pública de manera justificada i proporcionada”.

tracking