SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Agredeix l'exparella a Lleida i l'amenaça de difondre un vídeo íntim seu

L’Audiència el condemna a un any i tres mesos de presó per maltractament || També li prohibeix atansar-se i comunicar-se amb la víctima durant tres anys i mig

Imatge d’arxiu d’una concentració contra la violència masclista a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una concentració contra la violència masclista a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un acusat a la pena d’un any i tres mesos de presó per agredir la seua exparella i amenaçar-la de difondre un vídeo sexual de la víctima després d’una discussió. El tribunal rebutja el recurs presentat per l’ara condemnat a donar plena credibilitat a la denúncia de la víctima i confirma la pena imposada pel Jutjat Penal 1 de Lleida, que el va condemnar a nou mesos de presó per un delicte de maltractament en l’àmbit de la violència de gènere i uns altres sis mesos de presó per un delicte d’amenaces. A més, el tribunal prohibeix al processat atansar-se a menys de 100 metres de la víctima, o comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà, durant un període de temps de tres anys i mig. També li prohibeix tenir o portar armes de qualsevol tipus durant tres anys i mig.

Segons la sentència, la víctima va denunciar que, a finals de l’any passat, va mantenir una discussió amb la seua exparella quan va acudir a casa seua a tornar-li la filla que tenen en comú, després de passar uns dies amb ella, li va clavar un cop de puny a l’ull i li va causar lesions. A més, va manifestar que l’acusat, i una vegada trencada la relació entre els dos, li va comunicar que mostraria a la seua actual parella unes imatges d’ella amb contingut sexual. El condemnat recorre la sentència al considerar que no pot sustentar-se només en la declaració de la víctima. Davant d’aquestes al·legacions, el tribunal, a més de donar plena credibilitat a la denúncia, assenyala que les lesions de la víctima van quedar provades pel comunicat mèdic i per l’informe forense, que assenyalava que la dona presentava una contusió facial, inflamació al pòmul i una parpella, que coincideixen amb la denúncia. Quant a les amenaces de difondre un vídeo sexual de la víctima, l’Audiència recorda que, malgrat que la dona l’hi va enviar de forma consentida, això no l’autoritza a compartir-les amb terceres persones.

Més de 500 denúncies per violència masclista en sis mesos

Els Mossos d’Esquadra van registrar entre els mesos de gener i juny d’aquest any un total de 519 denúncies per violència masclista a les comarques lleidatanes, tant en l’àmbit de la parella com en el si familiar. Com ja va publicar SEGRE, més de vuit de cada deu denúncies són de dones que han estat agredides per les seues parelles o exparelles. D’aquests casos, se’n van registrar 438 en el primer semestre a la província de Lleida. Així mateix, en aquest període gairebé el 20% de les denúncies per violència masclista s’han produït en l’àmbit familiar. Fins al juny, s’han comptabilitzat 81 casos de dones víctimes de violència per algun familiar masculí que no era la seua parella. Segons les estadístiques publicades, el 13% de les denúncies per violència masclista és per trencament d’ordres judicials d’allunyament o comunicació, per la qual cosa existeix una denúncia prèvia.

tracking