SEGRE

Les piscines municipals de Lleida ja permeten el topless

La Paeria ha penjat una nota a les instal·lacions aclarint la normativa

La nota penjada aquest dilluns a les piscines municipals de Lleida.

Les piscines municipals de Lleida ja permeten el toplessMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ajuntament de Lleida ha penjat aquest dilluns a les piscines municipals una nota d'aclariment en què especifica que "està permès practicar topless". Així, tal i com va avançar SEGRE, les dones poden banyar-se sense la part de dalt del biquini a partir d'aquest dilluns L’alcaldessa accidental, Jordina Freixanet, i el regidor d’Esports, Sergio González, han visitat avui les piscines de Balàfia i han explicat que la Paeria no modifica les normes d’ús d’aquests equipaments sinó que aclareix el terme emprat fins ara, “vestit de bany adequat”, que queda especificat de la següent manera: “utilitzar vestit de bany. Està permès practicar 'topless'”.

Freixanet ha assenyalat que el 'topless' no estava específicament prohibit però ha reconegut que la indicació que s’emprava, “vestit de bany adequat”, podia generar equívocs i desprotecció a les banyistes que volen fer topless i també als treballadors que han d’aplicar les normes. A més, amb aquesta acció l’ajuntament de Lleida dóna compliment a la resolució del Síndic de Greuges de Catalunya que, el 2018, arran de queixes d’unes usuàries de l’Ametlla del Vallès, va advertir als consistoris catalans que es pogués practicar topless a les piscines municipals per raó de llibertat d’expressió i per un tema d’igualtat i no discriminació. En el cas de Lleida, el Síndic va interpretar que el topless quedava acceptat com a “vestit de bany adequat” tot i que, en la pràctica, aquest terme es va identificar amb un ús obligatori de banyador i biquini i així es reflectia als cartells de les piscines de la Paeria.

D'altra banda, l'alcaldessa accidental ha explicat que es continua acceptant l’ús del burquini, ja que és, diu, formalment un vestit de bany.

L'alcaldessa accidental, Jordina Freixanet, i el regidor d'Esports, Sergio González, han visitat avui les piscines de Balàfia

Les piscines municipals de Lleida ja permeten el toplessMaite Monné

tracking