SEGRE

IGUALTAT INSTAL·LACIONS PÚBLIQUES

Banyistes recolzen practicar topless a les piscines municipals de Lleida

Primer dia del canvi de la normativa, que també avala l’ús del burquini

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les piscines municipals de Lleida permeten des d’ahir fer topless i la majoria de banyistes donen suport a aquesta pràctica al considerar que “tots tenim dret a triar si volem banyar-nos sense la part de dalt del biquini”. La Paeria també avala l’ús del burquini per garantir la llibertat d’expressió de les dones.

Les piscines municipals de Lleida, incloses les de Sucs i Raimat, ja permeten fer topless després que la Paeria pengés ahir els nous cartells informatius que així ho indiquen, com ja va avançar SEGRE dissabte. L’alcaldessa accidental, Jordina Freixanet, va explicar durant una visita a les instal·lacions de Balàfia que fins a la data aquesta pràctica no estava explícitament prohibida, encara que la norma que obligava a “portar un vestit de bany adequat” no era prou clara i podia generar confusió. A banda de poder banyar-se i prendre el sol sense la part de dalt del biquini, Freixanet va apuntar que també està permès, tant dins com fora de l’aigua, l’ús del burquini, un vestit de bany que porten algunes dones musulmanes al tapar gran part del cos i que ha generat polèmica en els últims anys. Encara que van ser poques les dones que ahir van fer topless, la majoria de banyistes van recolzar aquesta pràctica a l’assegurar que “tots tenim dret a elegir si volem posar-nos o no el biquini”.

En aquesta línia es va expressar també una usuària de les piscines de Cappont que va poder banyar-se sense la part de dalt del biquini i que va assegurar que “fa temps que haurien d’haver implementat aquesta mesura, ja que no hi hauria d’haver discriminacions entre el cos d’un home i el d’una dona”. “Tots tenim pits i ja va sent hora que es normalitzin pràctiques com aquesta”, va explicar, mentre que va apuntar que “no hi ha cap diferència entre fer topless a la platja o a la piscina”. Segons aquesta lleidatana, “fa anys ja vaig prendre el sol en topless al recinte de Pardinyes, però em vaig haver de posar el biquini per entrar a la piscina”.

Precisament, un dels treballadors de Pardinyes va explicar que fa uns dies “una dona es va ficar a l’aigua en topless i li vam haver d’explicar que no estava permès, encara que a partir d’ara ja no es donarà aquest cas”.

La nova normativa especifica que “està permès practicar topless” a les piscines de Lleida.

La nova normativa especifica que “està permès practicar topless” a les piscines de Lleida.MAITE MONNÉ

La nova normativa especifica que “està permès practicar topless” a les piscines de Lleida.

La nova normativa especifica que “està permès practicar topless” a les piscines de Lleida.MAITE MONNÉ

tracking