SEGRE

ORDENANÇA MOBILITAT

Lleida multarà els usuaris de patinets que incompleixin l'ordenança

La regidoria de Mobilitat elaborarà un quadre de multes perquè l’actual normativa, en vigor des de l’abril passat, no l’inclou || També senyalitzarà els espais on està prohibit circular

Dos usuaris de patinets elèctrics circulant per l’avinguda Blondel.

Dos usuaris de patinets elèctrics circulant per l’avinguda Blondel.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria multarà els usuaris de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) –com els patinets elèctrics, segways i bicis a motor– en cas que incompleixin l’ordenança de mobilitat que els regula, que va entrar en vigor el mes de juliol passat. Així ho va confirmar el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, que va explicar que “ara la Guàrdia Urbana no pot sancionar perquè no hi ha cap quadre de multes i en cas que algú circuli per on no pot, l’hi expliquem”. Va afegir que “ens hem trobat que a l’ordenança no està adjuntat un quadre de multes i ara ho farem”, va subratllar.

Respecte a si la Paeria modificarà l’ordenança (en el ple del març passat en què va ser aprovada, ERC i PDeCAT hi van votar en contra i el Comú es va abstenir), Castro va assenyalar que “la revisarem, la consultarem amb l’associació VMP Lleida i analitzarem si cal retirar o afegir-hi algun punt”. Va recalcar que “aquest món dels patinets és nou i evoluciona molt ràpidament, per la qual cosa encara estem aprenent com funciona”, de la mateixa manera que hi ha usuaris que encara desconeixen per on poden o no circular.

“Per aquesta raó, una de les primeres coses que farem és senyalitzar els trams per on no es pot passar, com és el cas de l’Eix Comercial”, va sentenciar el regidor.

Aquests vehicles poden circular pels carrils bici, zones 30, passarel·les i passejos, mentre que no ho poden fer per les calçades de carrers que no estiguin catalogades com a zones 20 o 30 ni tampoc per les voreres. Quan va entrar en vigor l’ordenança, l’associació VMP va criticar que se’ls impedeix anar per diverses zones de la ciutat, ja que afirmen que la xarxa de carril bici i les zones 30 són molt deficients i escasses, de forma que exigeixen ampliar el carril bici.

El servei de lloguer, a l’espera de l’aval del nou govern El nou govern de la Paeria “està estudiant el projecte de l’empresa LMTS Goflash Spain SL”, a qui l’exalcalde Fèlix Larrosa va concedir dies abans de deixar el càrrec la llicència del primer servei de lloguer de patinets elèctrics a la ciutat, segons van afirmar fonts municipals. Responsables de l’empresa van explicar ahir que “tenim previst reunir-nos amb l’alcalde, Miquel Pueyo, i el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, al setembre, ja que entenem que la llicència ens la va concedir l’anterior administració i volem parlar primer amb la nova Paeria abans de posar en marxa el servei”, per al qual no hi ha data. La firma preveu oferir 200 patinets elèctrics repartits per gairebé un centenar de punts de la ciutat. Per poder utilitzar-los es necessitarà una aplicació mòbil per localitzar-los. Només desbloquejar-los costarà 1 euro i després la tarifa serà de 0,15 euros el minut.

tracking