SEGRE

VIVENDA PROMOCIONS

Una promotora de Barcelona rehabilita habitatges de Lleida i els vendrà a entre 100.000 i 150.000 euros

N’adquireix quatre que vendrà a entre 100.000 i 150.000 euros || Els API diuen que la demanda es reactiva a la zona

Imatge de la façana dels pisos adquirits per la promotora.

Imatge de la façana dels pisos adquirits per la promotora.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una promotora immobiliària de Barcelona ha comprat quatre pisos a l’Eix Comercial per reformar-los i vendre’ls, segons va explicar ahir el president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Lleida, Josep Maria Esteve. “Aquesta operació és gràcies que torna la demanda per comprar habitatges en aquesta zona cèntrica comercial, fet que va començar a decaure en la dècada dels 80”, va manifestar Esteve, que va afegir que “si la venda dels pisos funciona amb èxit, la promotora ho repetirà amb d’altres, ja que la majoria estan buits i són vells”. Per això, va afirmar que la gent vol “tornar a habitar l’Eix en habitatges ben reformats, per la qual cosa és una bona notícia després de tant temps”.

Els pisos adquirits per aquesta promotora, que eren de particulars, es troben al bloc del carrer Major número 25, tenen entre 60 i 80 metres quadrats i, després de ser reformats, es vendran per un preu de 100.000 i 150.000 euros. “Quan la promotora va veure aquesta zona, que és al centre i té bones vistes al riu, ho va veure com una gran oportunitat, a diferència de les promotores locals”, va assenyalar Esteve, que va detallar que malgrat que a Lleida és difícil fer obra nova al centre, “no hi ha cultura de la rehabilitació”, i per això iniciatives com aquesta, diu, no solen sorgir entre empreses lleidatanes.

Esteve afirma que a Lleida “no hi ha cultura de la rehabilitació i per això vénen de Barcelona”

A més, va dir que “els anteriors propietaris van considerar que els habitatges ja no tenien valor. Tanmateix, hem detectat que l’Eix torna a ser atractiu per viure”.

En un altre ordre de coses, el cost de llogar una habitació en un pis compartit a Espanya es va encarir un 2,9% l’últim any finsa situar-se en 340 euros al mes de mitjana, segons l’estudi publicat per Idealista, que afirma que a Lleida l’edat mitjana dels que comparteixen habitatge és de 32 anys.

Segons el portal, “a les ciutats on els preus dels lloguers han crescut més en els últims anys és més fàcil que la mitjana superi els 30 anys”. A Lleida, el preu mitjà es va situar al juliol en els 6,5 euros per metre quadrat, un 11% més que en el mateix període de l’any anterior. Segons Idealista, Barcelona és la ciutat amb les habitacions més cares, amb 442 euros mensuals. El segueixen Sant Sebastià, 425 euros; Palma, 417 euros; i Madrid, 415 euros.

tracking