SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

Esperes de fins a un mes per a una visita al metge per les vacances

Les primeres hores lliures al CAP de Ferran per a alguns facultatius són el 16 de setembre i el 9 a Cappont || Els centres, amb menys personal a l’estiu

Facultatius protestant durant la vaga de metges del mes de novembre passat.

Facultatius protestant durant la vaga de metges del mes de novembre passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’espera per ser visitat en alguns Centres d’Atenció Primària (CAP) de la capital arriba fins a un mes. És el cas almenys del CAP de la rambla Ferran, on per a alguns facultatius la primera hora de visita lliure que ahir es podia programar a través d’internet era el 16 de setembre.

Al de Cappont és el 9 de setembre, encara que també hi ha visita per a algun metge per al dia 4. A l’Onze de Setembre, la primera hora lliure d’alguns metges és el 6 de setembre i al de Balàfia-Pardinyes-Secà, el 3 de setembre o el 29 d’agost.

En canvi, als de Primer de Maig, Eixample i la Bordeta-Magraners és possible concertar una cita per als dies 19, 20, 21 o 22 d’aquest mes.

Els períodes vacacionals, com l’estiu i especialment el mes d’agost, es tradueixen en una reducció de personal als centres sanitaris, una situació que al seu torn comporta automàticament més demora de la que és habitual a l’hora de concertar visita.

D’aquesta manera, si els pacients volen ser visitats abans, han d’acudir-hi per urgències. De fet, tal com va publicar aquest diari, la mateixa direcció d’atenció Primària de Lleida ja va advertir que després de les últimes contractacions de metges per a l’àrea de Lleida no hi ha facultatius per cobrir baixes “i aquest estiu els metges hauran de repartir-se la feina”.

D’altra banda, el CAP de la rambla Ferran ha instal·lat màquines expenedores de números per regular l’ordre de les persones que hi acudeixen a fer-se una analítica. Altres centres ja utilitzen aquest sistema i l’ICS va indicar que cada un “organitza les consultes segons les seues necessitats”.

tracking