SEGRE

LABORAL FORMACIÓ

Les ofertes laborals per a FP superen les de grau universitari, segons Adecco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més del 42% de les ofertes d’ocupació a Espanya requereixen comptar amb un títol de Formació Professional (FP), que suposa que aquest tipus d’ensenyament supera per primera vegada les ofertes que sol·liciten un títol universitari, segons el centre d’estudis del Grupo Adecco i Infoempleo. En concret, les ofertes que reclamen un títol de FP representen el 42,26% del total.

Els cicles formatius de grau mitjà són sol·licitats en el 17,82% de les ofertes, mentre que els cicles de grau superior assoleixen el 24,44%. Per la seua part, la demanda de titulats universitaris disminueix en dos punts respecte a l’any anterior i passa a incloure el 38,5% de l’oferta d’ocupació a Espanya, segons l’estudi, que analitza dades de l’any 2018. Les àrees de Formació Professional que més ofertes d’ocupació han rebut són Administració i Gestió, Electricitat i Electrònica, Fabricació Mecànica, Informàtica i Comunicacions i Instal·lació i Manteniment. Aquestes cinc especialitats professionals es reparteixen el 36% de les ofertes que busquen candidats amb Formació Professional.

Catalunya es posiciona com la regió que més candidats amb estudis de FP requereix (25,3%) i supera Madrid, que compta amb el 22,6% de l’oferta. El País Basc conserva la tercera posició i manté la seua aportació (14,02%). Aquestes tres comunitats condensen més del 60% de les ofertes.

tracking