SEGRE

BARRIS PROJECTES

Llívia tindrà ascensor al seu local en lloc d’àrea canina

Veïns i Paeria pacten el canvi de projecte dels pressupostos participatius || Era una reivindicació de la gent gran

Imatge de la reunió a l’edifici Pal·les.

Imatge de la reunió a l’edifici Pal·les.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria destinarà la partida de 50.000 euros del projecte guanyador dels pressupostos participatius a Llívia de l’any passat –que era adequar una zona per a gossos al Parc Sant Anastasi, paralitzada arran de l’oposició veïnal– per construir un ascensor al local social i dur a terme obres de manteniment. Així ho va explicar ahir la presidenta veïnal, Andrea Hernández, després de reunir-se amb el tinent d’alcalde Toni Postius i els regidors Joan Ramon Castro i Elena Ferre.

Fa unes setmanes, la Paeria va acordar amb l’associació de veïns paralitzar la construcció del parc per a gossos previst inicialment, ja que els veïns van denunciar que se suprimiria espai destinat per als més petits i per a jocs de petanca. Llavors, l’entitat va proposar dedicar la partida a millorar el local social i ahir va rebre el vistiplau.

Si no s’esgota tota la partida de 50.000 euros per a l’ascensor, es milloraran els lavabos

“L’ascensor és una demanda molt reivindicada pels veïns més grans”, va manifestar Hernández. Moltes de les seues sòcies, amb una mitjana de més de seixanta anys, van denunciar fa mesos que no podien acudir a les activitats que organitza l’entitat al tenir dificultats per pujar les escales fins al primer pis, on és la sala que tenen assignada. I de les que sí que hi acudeixen, moltes pugen com poden i carregades amb el material.

“Abans de donar el definitiu al projecte, es votarà en assemblea perquè no torni a succeir el mateix que amb el parc per a gossos”, va assenyalar Hernández, que va afegir que “en cas que sobrin diners es millorarien els lavabos i es rehabilitaria la Sala Casino, que està en molt mal estat”.

Hernández va aprofitar la reunió per denunciar als regidors la falta de manteniment del local. “Ens han dit que parlaran amb l’empresa encarregada, la qual mai no hem vist passar per aquí”, va lamentar.

Va explicar que també els van traslladar la possibilitat de cobrir completament la pista esportiva “per no passar fred a l’hivern si volem fer activitats”, i de construir unes piscines municipals.

tracking