SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnats dos menors per agredir una companya al sortir de l'institut

Els adolescents van colpejar la víctima amb puntades i cops de puny a les portes del centre || L’Audiència els imposa a cada un tres mesos de tasques socioeducatives

Els fets van ser jutjats a començaments del mes de juny al tribunal de Menors.

Els fets van ser jutjats a començaments del mes de juny al tribunal de Menors.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos menors han estat condemnats per haver agredit una companya de classe a les portes d’un institut de Lleida. Recentment, l’Audiència Provincial ha ratificat la sentència imposada en primera instància pel Jutjat de Menors, que condemna els adolescents, que són germans, per un delicte lleu de lesions a tres mesos de tasques socioeducatives, així com a abonar la víctima entre els dos 1.200 euros en concepte d’indemnització. Una quantitat a què respondran solidàriament els pares dels menors condemnats.

La sentència considera provat que els fets van tenir lloc a finals del 2018 als voltants de l’institut, quan els dos germans van agredir una companya amb qui ja havien tingut un aldarull previ. La mateixa víctima va relatar durant el judici que havia tingut un incident previ amb un dels germans. Al cap d’unes hores, segons la denúncia, el mateix jove la va empènyer i ella va reaccionar empenyent-lo, també moment en què el menor la va estirar dels cabells i la va tirar a terra. Llavors els dos denunciats la van agredir amb puntades de peu i cops de puny.

Els condemnats van recórrer la sentència a l’assenyalar que la versió de la víctima es contradeia amb el que havia declarat el cap d’estudis del centre, que va testificar que va arribar al lloc de l’incident alertat pel tumult que s’havia format a la sortida de l’institut, però que, quan va arribar, no va veure la víctima a terra.  El tribunal recorda que el professor va arribar quan l’agressió ja s’havia produït, per la qual cosa no contradiu la versió de la víctima, i considera que les lesions vénen acreditades per l’informe metge d’Urgències, que assenyalava que la menor presentava diverses lesions a la cara i a la zona lumbar, ferides que van tardar quinze dies a curar-se. Per tot plegat, l’Audiència de Lleida dóna plena credibilitat a la denunciant i confirma la condemna als menors, que hauran de complir al ser ferma la sentència.

Els delictes comesos per menors augmenten un 27 per cent Els jutjats lleidatans van registrar l’any passat 369 delictes comesos per menors d’entre 14 i 18 anys, dada que representa un increment del 24 per cent respecte al 2017. Segons la Memòria de la Fiscalia, els més habituals són els delictes contra el patrimoni, amb 74 causes. Pel que fa als delictes contra les persones, quinze menors van ser investigats el 2018 per lesions; onze, per abusos sexuals (set més que l’any anterior); dos per agressions sexuals i tres, per violència de gènere. També van augmentar els menors imputats per maltractar físicament o psicològicament familiars (18) i per resistència a l’autoritat (17), així com sentències per furts, que van passar de cinc el 2017 a nou l’any passat. Respecte a la seguretat viària, vuit menors van ser imputats per conduir sense carnet. Segons el balanç, cinc menors van ser investigats per drogues i nou més, per delictes de danys.

tracking