SEGRE

UNIVERSITAT CLASSIFICACIÓ

La UdL, entre les 800 millors universitats del món i al 45è lloc en Tecnologia d'Aliments

Segons el rànquing ARWU que elabora cada any Xangai i en què Enginyeria Agrària està entre les 150 primeres i Veterinària, entre les 200 || La Universitat de Barcelona, la més ben classificada de l’Estat

Imatge d’arxiu d’investigadors al laboratori de Tecnologia dels Aliments d’Agrònoms.

Imatge d’arxiu d’investigadors al laboratori de Tecnologia dels Aliments d’Agrònoms.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida (UdL) se situa per primera vegada entre les vuit-centes millors universitats de tot el planeta, segons el Rànquing Acadèmic d’Universitats del Món 2019 (ARWU, per les sigles en anglès) que elabora Shanghai Ranking Consultancy.

Se situa davant de la Universitat de Girona (es troba al tram entre la 801 i la 900), però darrere de la Rovira i Virgili de Tarragona (entre la 501 i la 600). El rànquing té en compte paràmetres de qualitat com ara nombre de publicacions en revistes internacionals de prestigi reconegut (amb especial atenció a revistes com Science o Nature) i el nombre de cites dels treballs dels investigadors.

Té en compte indicadors com publicacions en revistes de prestigi i cites dels seus investigadors

Un any més, la Universitat de Barcelona és la d’Espanya que aconsegueix la millor posició, al repetir entre les dos-centes primeres.

I entre les millors tres-centes figura també l’Autònoma de Barcelona, la Complutense de Madrid, la de Granada i la de València. En total, tretze universitats espanyoles, totes públiques, se situen entre les cinc-centes millors (al rànquing de l’any passat eren deu). Les universitats nord-americanes de Harvard i Stanford i la britànica de Cambridge són primera, segona i tercera millors del món, respectivament.

En alguns àmbits temàtics, la UdL està molt més ben classificada i al de Food Science & Engineering (Tecnologia dels Aliments) es podria dir que es troba directament a l’elit, ja que ocupa el lloc número 45 del món en una classificació de tres-centes universitats (aquesta disciplina la lidera la universitat xinesa de Jiangnan).

Així mateix, a Agricultural Sciencies (Enginyeria Agrària), la Universitat de Lleida se situa entre la 101 i la 150 millors del planeta; en Veterinària, entre la 151 i la 200; i a Energy Science & Engineering, entre la 401 i la 500.

tracking