SEGRE

Una gimcana de la Paeria sensibilitza sobre les discapacitats

El passat curs hi van participar 630 alumnes de 13 escoles

Una gimcana de la Paeria sensibilitza sobre les discapacitats

Una gimcana de la Paeria sensibilitza sobre les discapacitatsAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 7.000 alumnes, d’11 i 12 anys, han participat en la gimcana “Ara tu tens l’oportunitat. Viu les discapacitats” des que es va posar en marxa el 2006. Enguany, han estat 630 de 13 escoles. L’activitat, impulsada per la Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials de l'ajuntament de Lleida, es realitza amb la col·laboració de diverses entitats, que treballen amb o per a les persones amb discapacitat: Aspid, Down Lleida, Salut Mental Ponent, ONCE Lleida i Deixa’ns signar.

Aquesta campanya de sensibilització escolar permet als alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles públiques viure de prop les vivències de les persones amb qualsevol tipus de discapacitat. L’activitat es posa en marxa al voltant del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i finalitza al mes de juny.

Les entitats col·laboradores amb la gimcana “Ara tu tens l’oportunitat. Viu les capacitats” s’encarreguen d’una prova perquè els alumnes puguin empatitzar amb ells. Aspid dissenya un circuit amb cadira de rodes; Down Lleida fa uns tallers per mostrar que les persones amb discapacitat intel·lectual poden aprendre i fer les mateixes activitats; Salut Mental Ponent ajuda a adquirir coneixements sobre la salut mental a través d’il·lusions òptiques, ONCE coordina una pràctica perquè guiïn un company/a com si no tinguessin visió, i Deixa’ns signar ensenya coneixements bàsics en la llengua de signes catalana (LSC).

tracking