SEGRE

ECONOMIA FINANÇAMENT

La Paeria perdrà 4,16 milions d’euros del pla de barris al no haver executat totes les obres

Des del 2009, només ha justificat davant de la Generalitat actuacions pel 30,99% del pressupost del pla de Magdalena-Noguerola || La data límit per dur-les a terme és el 31 de desembre, sense més pròrrogues

La construcció d’un museu al solar on hi ha les termes de Remolins està pendent.

La construcció d’un museu al solar on hi ha les termes de Remolins està pendent.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria perdrà 4,16 milions d’euros corresponents al pla de barris Portal de Magdalena-Noguerola assignats per la Generalitat al no haver executat les obres previstes des de fa deu anys. El pressupost global del pla de barris, que data del 2009, és de 12.077.774 euros, dels quals el 50 per cent l’aporta la Generalitat i l’altre 50 per cent va a càrrec del consistori, com marquen les bases d’aquest programa. Segons consta a la documentació a què ha pogut accedir aquest diari, l’import justificat per la Paeria el passat mes de maig corresponent al pla de barris era de 3.743.026 euros, dada que suposa un grau d’execució de només un 30,99 per cent i es tradueix que únicament percebrà la meitat d’aquesta quantitat, 1.871.513 euros exactament, en lloc dels 6.038.887 que hauria percebut en cas d’haver executat totes les actuacions previstes al pla de barris. És a dir, perdrà 4.167.374 euros per no haver executat totes les obres.

En aquest sentit, la Generalitat ha comunicat l’ajuntament que les bases de la convocatòria no permeten tornar a ampliar el període d’execució del pla de barris i remarca que la data límit per dur a terme les actuacions que finança el programa és el pròxim 31 de desembre. Per aquest motiu, resulta impossible que el nou govern de la Paeria pugui portar a terme en aquell termini les obres que no va abordar l’anterior. Algunes de les actuacions previstes i no executades són l’habilitació del Museu de la Ciutat al solar del carrer Cardenal Remolins, on es van trobar les restes de les termes romanes, que ara està abandonat i que tenia un pressupost de 2,8 milions. Tampoc s’ha adequat l’hotel d’entitats civicosocials pressupostat en un milió ni s’han efectuat els nous itineraris per a vianants al carrer Pi i Margall (1,26 milions). De la reforma de les rambles Ferran i Francesc Macià, un dels projectes estrella amb unes obres que es van anunciar per al 2011, només se n’han justificat 103.577 euros dels 1,35 milions pressupostats. L’únic projecte amb un import que consta com a justificat gairebé al cent per cent és la reurbanització del barri de Noguerola.

Del pressupost de 12,07 milions, a finançar el 50% entre Govern i consistori, només n’ha justificat 3,7

El pressupost per al pla de barris estava consignat per la Generalitat des de la seua aprovació, malgrat que a partir del 2011 ja no va aportar més diners a causa de les restriccions pressupostàries generades per la crisi, la qual cosa al seu torn va demorar les actuacions previstes.

tracking