SEGRE

BARRIS FEDERACIÓ DE VEÏNS

Les entitats veïnals demanen més ajuda municipal

Baró reivindica el seu paper i reclama menys burocràcia || Proposa que els veïns puguin fer tràmits als centres cívics

La regidora Elena Ferre i el president de la FAV, Toni Baró.

La regidora Elena Ferre i el president de la FAV, Toni Baró.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats veïnals de Lleida reclamen més recursos econòmics a la Paeria i menys tràmits administratius per aconseguir-los. El president de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV), Toni Baró, va plantejar ahir aquesta reivindicació a la regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, en el marc de la primera trobada oficial del mandat. “Les associacions de veïns som un agent social a la ciutat i la nostra funció és important, i els recursos són una forma de retorn de la nostra feina”, va argumentar Baró a l’acabar la reunió. Va afirmar que “l’ajuntament és l’única administració que subvenciona aquestes associacions i és insuficient” i va sol·licitar “que s’agilitzi la seua tramitació”.

“Som voluntaris i hem de dedicar-nos a fer coses pels barris, no a fer uns tràmits per als quals es necessita ser gestor”, va subratllar.

Ferre aposta per un model de participació en el qual “tots els agents tinguin veu i vot”

Així mateix, va demanar que la FAV continuï tenint representants a totes les comissions de la Paeria, com fins ara. “Som més de dotze mil socis”, va indicar, i va incidir que les entitats veïnals són “actors importants en la governança de la ciutat”. “Li he transmès a la regidora que som aquí per col·laborar”, va assenyalar Baró. Va proposar també que alguns tràmits municipals es puguin realitzar als centres cívics, perquè els veïns no hagin de desplaçar-se a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana.

Respecte a les eleccions del dia 2 d’octubre a la presidència de la FAV, Baró va dir que si algú s’hi presenta, ell no ho farà, i va afegir que “si no hem de tenir un paper útil, ho farem des d’un altre lloc”.

A la reunió es va debatre, a més, sobre la reformulació dels pressupostos participatius (com va avançar aquest diari), el reglament de participació ciutadana i el Consell de Ciutat.

Ferre va destacar que l’objectiu és “fer de la participació ciutadana un verdader instrument transversal en tota l’acció de govern, articulant un model en xarxa amb tots els agents implicats en la participació de la ciutat, perquè es converteixin en actors amb veu i vot”.

tracking