SEGRE

TRIBUNALS TRÀNSIT

Demanen sols 4 anys a un conductor per la mort de dos lleidatanes

Petició de la Fiscalia per a un xòfer sense carnet que anava ebri i circulava a 117 km/h en un tram de 40 a Tarragona || La família d’una víctima sol·licita 14 anys

Imatge de l’accident en el qual van morir dos lleidatanes el febrer del 2018 a Tarragona.

Imatge de l’accident en el qual van morir dos lleidatanes el febrer del 2018 a Tarragona.ÀNGEL JOANPERE/DIARI DE TARRAGONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita una condemna de només quatre anys de presó per al conductor lleidatà Adrián R., de 22 anys, acusat de causar un accident de trànsit el 3 de febrer de l’any passat a Tarragona en què van morir unes altres dos lleidatanes, Elisenda Calderó, de 27 anys, i Tamara Hernando, de 19. Les dos joves anaven d’acompanyants al turisme accidentat. L’acusat no havia obtingut mai el permís de conduir i circulava per la carretera T-11, segons la Fiscalia, de forma “manifestament temerària”, amb excés de velocitat i sota la influència de begudes alcohòliques.

El jove és reincident perquè anteriorment un jutjat de Lleida ja l’havia condemnat per conduir begut i sense carnet.

Les dos joves anaven d’acompanyants en un accident que es va produir el febrer de l’any passat

El Ministeri Públic també demana que indemnitzi els familiars de les víctimes amb més de 350.000 euros.

Per la seua part, la família d’Elisenda Calderó, representada per l’advocat Xavier Prats, sol·licita una condemna de 14 anys de presó i que no pugui tornar a conduir durant 22 anys, com va avançar SEGRE el passat 23 de juny.

El sinistre es va produir el matí del 3 de febrer del 2018, quan el cotxe en el qual viatjaven l’acusat i els dos víctimes va xocar contra la rotonda de les Gavarres, a la carretera T-11, i es va precipitar per un talús d’11 metres sobre l’autovia A-7. Les dos dones van morir pràcticament en l’acte, mentre que el conductor va resultar ferit greu. El xòfer no tenia carnet de conduir i va donar positiu en alcoholèmia.

Així mateix, els Mossos d’Esquadra van determinar que quan es va produir el sinistre el cotxe circulava a una velocitat de 117 quilòmetres per hora quan el límit permès a la zona de l’accés a la rotonda era de només 40 km/h.

L’acusat, segons la Fiscalia, conduïa “desatenent les normes més bàsiques reguladores de la seguretat viària, al tenir disminuïdes les facultats necessàries per a una conducció normal a l’haver ingerit begudes alcohòliques, circular a una velocitat superior a la permesa en el tram de via i conduir un vehicle a motor sense haver obtingut mai el carnet”.

El judici se celebrarà d’aquí a uns mesos als jutjats de Tarragona.

tracking