SEGRE

TRIBUNALS EDUCACIÓ

Obliguen uns pares de Lleida a escolaritzar els seus fills, que educaven a casa

Els havien tret del col·legi al·legant que els nens, originaris de Colòmbia, no s’adaptaven i patien estrès || L’Audiència diu que han de tornar a l’escola

Vista general de la seu de l’Audiència Provincial de Lleida al Canyeret.

Vista general de la seu de l’Audiència Provincial de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha obligat uns pares a escolaritzar dos dels seus tres fills menors d’edat, que havien tret del col·legi al·legant que no s’adaptaven. La sentència, que és ferma, estableix que els menors, originaris de Colòmbia, no poden ser educats a casa, com pretenen els pares, i han de tornar a un centre escolar. Segons la resolució, a la qual ha tingut accés aquest diari, els pares van recórrer una decisió judicial a petició de la Fiscalia perquè els tres fills del matrimoni fossin escolaritzats en l’educació obligatòria al tenir menys de 16 anys. Ara l’Audiència confirma aquesta obligació, encara que en deixa fora la filla gran, que ja té més de 16 anys. Els pares van al·legar que els menors no havien aconseguit una correcta adaptació i patien ansietat a causa d’aquesta situació, fet que els va obligar a treure’ls del col·legi, i van afegir que els seus fills reben a casa una educació controlada per professionals a distància i supervisada per un centre de Colòmbia.

Tanmateix, l’Audiència considera que l’educació que estan rebent els menors no garanteix la socialització i interdependència entre ells, així com l’adquisició d’habilitats socials i emocionals i l’aprenentatge del treball en equip. Segons la seua opinió, “privar-los d’això no és més que un perjudici per al fill, que deixa d’adquirir unes habilitats que li han de ser indispensables en la seua vida futura”. Segons el tribunal, els pares han deixat en mans dels seus fills la decisió de la seua educació, a l’interpretar que els han de donar una educació alternativa basant-se en la falta d’adaptació que diuen que tenen a l’escola.

Els menors rebien classes a casa dirigides per professionals a distància d’un centre de Colòmbia

L’absentisme escolar crònic és constitutiu d’un delicte d’abandó de família per l’incompliment dels deures propis de la pàtria potestat previst i penat a l’article 226 del Codi Penal. En aquest cas, la demanda es resol per la via civil, per la qual cosa no s’atribueix responsabilitat penal als pares. Les sentències dictades en els últims anys a Lleida han estat dispars pel que fa a aquest tema.

Encara que en el present cas no s’han condemnat els pares, sí que es va fer el mes de març de l’any 2015, quan a una mare de Balaguer se li va imposar una pena de tres mesos de presó per haver portat la seua filla només dos dies al col·legi durant tot el curs.

tracking