SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a presó per assaltar una anciana al portal de casa seua a Lleida

El lladre va seguir la víctima a plena llum del dia i li va sostreure la cartera i les claus del carro de la compra || Els robatoris violents augmenten un 32% a la província

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un home a un any i tres mesos de presó per assaltar una anciana al portal de casa seua per robar-li. Els fets van tenir lloc el mes de setembre del 2017 i l’individu ja va ser condemnat pel Jutjat Penal 3 de Lleida, la titular del qual li va imposar la pena que ara ha ratificat l’Audiència Provincial. El processat va recórrer la sentència de primera instància al considerar que no havia quedat acreditat que ell cometés el robatori violent, malgrat que va poder ser identificat gràcies a les imatges gravades per les càmeres de seguretat de l’immoble on van succeir els fets. Així mateix, la denunciant va assenyalar als Mossos d’Esquadra que aquest individu l’havia seguit fins al portal i que hi havia entrat amb ella, moment en què li va preguntar si portava la cartera a sobre. Com que la dona, d’edat avançada, no va voler deixar anar el carro, el lladre la va sacsejar i va ficar la mà al carro per emportar-se el moneder i les claus de la víctima. En el seu recurs, la defensa de l’ara condemnat va al·legar que al judici només va declarar el fill de la denunciant, a la qual cosa l’Audiència respon que la dona no va poder donar testimoni a causa de la seua avançada edat i que es trobava atordida pel que havia passat. De totes maneres, el tribunal recorda que els Mossos van aconseguir identificar l’autor de l’assalt, l’ara condemnat, perquè va ser gravat per les càmeres de seguretat del portal on van tenir lloc els fets. Aquestes imatges i el testimoni dels agents són proves suficients per confirmar l’autoria dels fets, segons resa la sentència, que encara pot ser recorreguda al no ser ferma. A banda de l’any i tres mesos de presó, el condemnat haurà d’indemnitzar la víctima amb 150 euros.

Creixen els robatoris violents

Durant el primer semestre del 2019, la policia catalana ha registrat un total de 286 denúncies per robatoris amb violència i intimidació a les comarques de Ponent, la qual cosa representa un augment del 32,4% respecte al mateix període del 2018. Entre el gener i el juny d’aquest any, els Mossos han arrestat 116 persones per aquest tipus de delictes, una trentena més. A Lleida ciutat, fins a la data la Urbana ha arrestat 25 persones per robatoris amb violència.

tracking