SEGRE

Detinguda una parella a Lleida per maltractar el seu nadó

El petit es troba en estat crític

Vista de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Vista de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres una parella resident a Lleida com a presumptes autors d'un delicte de maltractament al seu nadó. El petit, de només vint dies, va ingressar en un primer moment a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida però a causa de la gravetat del seu estat va ser traslladat a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, on es troba ingressat en estat crític.

En el marc de la investigació oberta, els Mossos van detenir tant el pare, de 39 anys de nacionalitat espanyola, com la mare, de 33 anys i originària de Colòmbia, i està previst que passin demà divendres a disposició judicial del jutjat d'instrucció número 1 de Lleida que és qui porta el cas des de la setmana passada.

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) s'ha fet càrrec del nadó. Des del Departament d'Afers Socials i Famílies s'ha assenyalat que tant bon punt des de l'hospital van activar el protocol de maltractaments infantils, l'Equip de Valoració de Maltractament Infantil (EVAMI) va fer una valoració inicial del cas i es va fer la petició de retirada de la tutela del menor als pares de manera urgent i preventiva. Per aquest motiu, el nadó està actualment sota la protecció de la DGAIA.

tracking