SEGRE

BARRIS EQUIPAMENTS

VÍDEO. Ciutat Jardí trasllada a la Generalitat queixes per vols nocturns del SEM a Lleida

L’associació diu que aquests mesos n’han rebut moltes pel soroll que genera l’helicòpter || No obstant, alguns veïns veuen la molèstia mínima i ho entenen

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Ciutat Jardí han denunciat que els vols nocturns que l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha dut a terme aquestes últimes setmanes generen un excés de soroll i dificultats per dormir a l’entorn del parc de bombers. El fet que l’helicòpter del SEM utilitzi l’heliport dels bombers, que és al costat d’una zona residencial, ha provocat que l’associació de veïns hagi notificat a la Paeria aquestes queixes i hagi sol·licitat reunir-se amb la Generalitat per veure si és possible alguna alternativa per reduir els sorolls nocturns.

Així ho va assegurar ahir el seu president, Héctor Garvín, que va assenyalar que “aquest estiu hem rebut bastantes queixes sobre els vols nocturns i la nostra intenció és reunir-nos amb el Govern a mitjans de setembre per saber si hi ha alguna possibilitat de resituar l’heliport i per saber com estan les obres perquè l’hospital Arnau de Vilanova en tingui un dins de les seues instal·lacions”. Els vols nocturns de l’helicòpter del SEM es van començar a portar a terme a Lleida a començaments d’any i en poc més de sis mesos han sigut un total de 36, la regió sanitària de Catalunya amb més actuacions nocturnes de l’helicòpter.

Malgrat les queixes, nombrosos veïns del barri es mostren més comprensius amb aquesta actuació. Així, destaquen que aquests vols “es fan perquè hi ha una emergència i prefereixo no dormir i que salvin una vida a descansar”, va dir un veí del carrer Enric Farreny.

No obstant, reconeixen que “aquestes últimes setmanes hi ha hagut molta activitat i ha estat difícil conciliar el son”, segons una altra resident al carrer Vall d’Àneu, mentre que un altre veí del carrer Vall de Boí critica que “l’helicòpter passa a una altura molt baixa, la qual cosa genera més soroll; es podria reduir l’altura quan estigui a sobre del parc de bombers”.

Per contra, un altre veí d’aquest mateix carrer va ironitzar que “també em queixaré del soroll que fan a la nit els camions de les escombraries”.

Per la seua banda, els veïns de Ciutat Jardí lamenten que s’hagi convertit en “habitual” veure pintades tant a la seu de l’associació com en diversos punts del barri.

L’heliport del parc de bombers està situat en una zona residencial de Ciutat Jardí.

L’heliport del parc de bombers està situat en una zona residencial de Ciutat Jardí.MARIONA KISKERI

tracking