SEGRE

VIOLÈNCIA DOMÈSTICA INVESTIGACIÓ

Detinguda una parella de Lleida per maltractar el seu nadó de 20 dies, hospitalitzat molt greu

L’Arnau va derivar el nen al Vall d’Hebron al comprovar-ne l’estat i va denunciar el cas || El pare té antecedents per altres episodis de maltractament familiar i tots dos passen avui a disposició judicial

El nadó va ingressar primer a l’Arnau, que va donar l’avís per possible maltractament infantil.

El nadó va ingressar primer a l’Arnau, que va donar l’avís per possible maltractament infantil.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han detingut una parella de Lleida com a presumptes autors d’un delicte de maltractament contra el seu nadó de només 20 dies de vida, que es troba hospitalitzat en estat molt greu.

Fonts policials van explicar aquest dijous a aquest diari que l’arrest es va produir dimecres i que els detinguts són un home de 39 anys i nacionalitat espanyola i la seua parella, una dona de 33 anys i nacionalitat colombiana, tots dos veïns de Lleida. Les mateixes fonts van assenyalar que la detenció es va produir a Barcelona, on hi havia els pares al costat del petit, que es troba ingressat a l’hospital Vall d’Hebron.

L’administració ha assumit la tutela del petit al conèixer el tipus de lesions que presenta

Segons fonts pròximes al cas, els fets van ocórrer el dimecres de la setmana passada, quan el nadó va ingressar a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, que, al veure les lesions que presentava el petit, va activar el protocol de maltractament infantil i va avisar la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat. Així mateix, davant de la gravetat de l’estat del nadó, va ser traslladat al Vall d’Hebron, on ahir estava ingressat.

Al ser alertada per l’Arnau, la DGAIA va activar el protocol i l’Equip de Valoració de Maltractament Infantil va fer una anàlisi inicial del cas i va tramitar la petició de la retirada de la tutela del menor als pares de forma urgent i preventiva. Actualment, el nadó està sota la protecció de la DGAIA.

Segons fonts properes al cas, el pare del nadó té antecedents per violència familiar i el petit és l’únic fill de la parella, encara que la mare té uns altres dos fills grans de relacions anteriors. La investigació està en mans del jutjat d’Instrucció 1 de Lleida, de moment per un presumpte delicte de lesions. Està previst que la parella passi a disposició judicial a Lleida durant el dia d’avui, mentre que els forenses estan analitzant els informes mèdics del menor.

Un centenar d’imputats per maltractament als seus fills el 2018 Els jutjats lleidatans van instruir l’any passat un centenar de casos de menors maltractats pels seus progenitors, una xifra que va augmentar gairebé un 21% respecte al 2017. Segons la Memòria de la Fiscalia, l’any passat es va imputar 98 persones a les comarques de Ponent per maltractar els seus fills, davant de les 81 d’un any abans. En els últims mesos s’han dictat diverses sentències per maltractament infantil a Lleida. Com va avançar SEGRE, l’Audiència va condemnar el mes d’abril passat un pare per maltractar de forma habitual els seus tres fills emparant-se en el suposat dret de correcció davant la indisciplina dels menors. En aquest cas, el tribunal li va imposar una pena de sis mesos de presó. A finals de l’any passat, un altre lleidatà va ser condemnat a l’agredir el seu fill per fer-se pipí al llit.

tracking