SEGRE

El Síndic obre una actuació d'ofici pels presumptes maltractaments a un nadó a Lleida

L'entrada a Urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Els casos de grip a Catalunya es tripliquen l'última setmanaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Síndic ha obert una actuació d'ofici després de tenir coneixement de l'ingrés d'un nadó a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on va ser traslladat des de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida a causa de la gravetat del seu estat, per presumptes maltractaments del seu pare. El Síndic ha sol·licitat informació a l'Ajuntament de Lleida, a la DGAIA i al Departament de Salut i ha demanat que es valori el funcionament dels protocols de coordinació existents. En aquest sentit, considera que cal determinar en qualsevol cas si pot haver-hi signes previs de maltractament que no es van detectar adequadament.

El Síndic recorda que el març del 2016, en ocasió de la mort d'un nadó, va demanar mesures específiques per a la protecció dels nadons (o infants petits) en situació de risc, a fi de garantir-ne un seguiment i una atenció més intensius, atesa la seva enorme vulnerabilitat per raó de l'edat, i atès que es troben en una etapa en què no hi ha altres serveis que en garanteixin el seguiment indirecte.

En una resolució emesa el mes de juny de 2019, en ocasió d'un nou cas de mort d'un nadó per presumptes maltractaments del seu pare, el Síndic va detectar mancances en la detecció del maltractament, en l'aplicació dels protocols i en la coordinació entre serveis, que en més o menys mesura podrien no haver-lo protegit adequadament.

tracking