SEGRE

HABITATGE EDUCACIÓ

Lloguers universitaris

El col·legi d’API estima que un terç dels més de 10.000 estudiants de la UdL viu de lloguer || Aquests contractes suposen el 20% dels de tot l’any

Anunci d’un pis de lloguer a Lleida, ahir a la tarda.

Anunci d’un pis de lloguer a Lleida, ahir a la tarda.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El juliol i l’agost són mesos en què hi ha molt poca activitat pel que fa a la compravenda de pisos. Tanmateix, amb els lloguers passa al contrari, ja que són mesos clau per portar a terme aquest tipus d’operacions. Es firmen entre el 15% i el 20% dels lloguers que gestionen durant tot l’any la majoria d’agències immobiliàries de la ciutat. El fet que a l’estiu hi hagi tanta activitat amb els lloguers es deu, principalment, als estudiants universitaris de fora de la ciutat, que busquen un pis per viure durant el curs.

“Calculem que dels més de 10.000 estudiants universitaris que hi ha a Lleida un 35% busca un pis de lloguer”, assenyala el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API), Josep Maria Esteve.

“De fet, el lloguer és la principal activitat immobiliària a l’estiu i ja s’ha convertit gairebé en una tradició que aquests mesos ens dediquem gairebé exclusivament a arrendar habitatges a joves, la qual cosa representa al voltant del 20% dels contractes que es fan en tot l’any”, afegeix Esteve, que apunta a més que aquest fenomen també ha comportat que alguns propietaris apostin per posar al mercat pisos buits. “Hem vist que algunes persones que tenen un habitatge buit i no saben què fer-ne el posen de lloguer exclusivament per a estudiants, ja que és un valor segur d’ingressos i ideal per als que no volen vendre’l”, diu Esteve.

Quant al perfil més comú de l’estudiant que busca pis, Esteve assenyala que “són de fora de Catalunya i fan carreres com Agrònoms o Medicina i vénen molt informats sobre els preus”. “Per un pis de quatre habitacions busquen pagar 600 euros”, conclou en aquest sentit el president dels API.

tracking