SEGRE

TRIBUNALS MALTRACTAMENT INFANTIL

Presó per als pares del nadó agredit, que està en coma amb lesions neurològiques

Les autoritats sanitàries temen per la vida del nen de vint dies, que presenta a més fractura de clavícula i múltiples hematomes || El progenitor diu que li va caure, però la jutge no l’ha cregut

El furgó policial que ahir va traslladar els pares als jutjats per prestar declaració.

El furgó policial que ahir va traslladar els pares als jutjats per prestar declaració.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida va decretar ahir l’ingrés en presó provisional, comunicada i sense fiança per a la parella detinguda per maltractar el seu nadó de només 20 dies, que es troba ingressat a l’UCI de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona en coma induït. Les autoritats sanitàries temen per la vida del petit. La causa està oberta per un delicte de lesions agreujada amb dol eventual. El menor es troba ingressat des de la setmana passada a l’hospital i presenta serioses lesions neurològiques, a banda de fractura de clavícula i múltiples hematomes, segons ha pogut saber SEGRE. Ahir continuava en estat molt greu a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, on va ser derivat des de l’Arnau de Vilanova dimecres passat.

En la declaració judicial d’ahir, els pares van atribuir les lesions del seu fill a una caiguda accidental. En un primer moment, l’home va assenyalar que el nadó, llavors de 9 dies, havia caigut del cabàs quan viatjaven amb cotxe al no haver-li posat el cinturó de seguretat, segons van explicar fonts properes al cas a aquest diari. Després va afirmar que el nadó li havia caigut quan el tenia en braços i que ho havia ocultat a la mare. Després d’arribar a l’Arnau el passat dia 13, els metges van activar el protocol per maltractament infantil. La Fiscalia va demanar retirar la tutela als pares i detenir-los quan estaven a Barcelona amb el seu fill a l’hospital.

Va declarar que el nen havia caigut del cabàs al cotxe i també quan el tenia en braços

Els Mossos van intervenir els telèfons dels investigats i van escorcollar el seu habitatge, a part de prendre declaració a coneguts i veïns. Les primeres investigacions apunten que les lesions no es corresponen a una caiguda accidental, encara que les indagacions continuen obertes. Com va avançar ahir aquest diari, el pare havia estat denunciat per altres parelles per suposada violència domèstica. De fet, té un judici pendent per aquesta raó al jutjat penal número 3 de Lleida.

Retirada urgent de la tutela i el síndic obre una investigació El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va informar ahir que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ja té la tutela del menor, com ja va informar SEGRE, per la qual cosa no ha estat necessari que la jutge prengués mesures en aquest sentit després de decretar l’ingrés a la presó dels pares. La DGAIA va activar el protocol després de rebre l’alerta de l’Arnau, on va ingressar el petit en un primer moment. El nadó és l’únic fill de la parella, encara que la mare en té altres d’una relació anterior. Per la seua part, el síndic de greuges ha obert una investigació d’ofici i ha sol·licitat informació a la Paeria, a la DGAIA i al departament de Salut per determinar el funcionament dels protocols d’actuació i si hi va poder haver signes de maltractament que no es van detectar.

tracking