SEGRE

MOBILITAT POLÈMICA

Dobles files cròniques fins i tot a l'agost a Lleida

Aparcar en un carril de circulació és una mala pràctica que domina els carrers més transitats de la ciutat || Els veïns asseguren que els conductors ho fan per comoditat i incivisme

Dobles files cròniques fins i tot a l’agost

Dobles files cròniques fins i tot a l’agostSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’incivisme de les dobles files s’ha convertit, desafortunadament, en una situació “habitual” en bona part dels carrers de la ciutat. I és que, malgrat que a l’agost no hi hagi classes, la majoria de la població estigui de vacances i hi hagi poca activitat comercial i administrativa, els cotxes en doble fila segueixen estant presents en carrers com rambla Ferran, avinguda Rovira Roure, l’entorn de la plaça Ricard Viñes o els carrers Doctora Castells, Segòvia o Cristòfol de Boleda. En alguns carrers, l’embús que provoquen els cotxes aparcats als carrils de circulació és tal que han arribat a causar grans retencions, problemes de trànsit i fins i tot algun ensurt.

Per això, la majoria d’associacions de veïns dels barris que pateixen aquest acte incívic demanen més contundència contra els infractors, ja que la majoria considera que aquesta acció “no es fa perquè no hi hagi aparcament, es fa per incivisme, perquè tenen pressa i perquè al conductor no li dóna la gana buscar un aparcament per la zona, busquen caminar al mínim possible i no es preocupen per la resta dels ciutadans”. Així ho assegura la presidenta veïnal de Cappont, Veni Ros, que assenyala que “hem rebut queixes de les dobles files en carrers com Doctora Castells o Jaume II i si s’escarmentés degudament els conductors estic segura que les dobles files es reduirien considerablement”.

Les dobles files són “habituals” a la rambla Ferran. / Itmar Fabregat

Per la seua banda, el seu homòleg de Joc de la Bola, Francesc Moix, reconeix que “ens hem acostumat a viure amb les dobles files, desgraciadament”. En el cas del seu barri, les dobles files es concentren als carrers Segòvia i Cristòfol de Boleda. “En una hi ha Correus i a l’altra hi ha molts comerços, per la qual cosa alguns prefereixen deixar el cotxe en doble fila uns minuts per comprar i ja està, hem après a conviure-hi”, lamenta Moix.

A l’entorn de Ricard Viñes també hi sol haver dobles files / Itmar Fabregat

D’altra banda, els presidents veïnals de Ricard Viñes i del Noguerola, Glòria Ferrer i Pep Mòdol, respectivament, reconeixen que, malgrat que es tracta d’un acte incívic, alguns conductors aparquen en doble fila “perquè hi ha poc aparcament al centre de la ciutat”. Així ho assegura Mòdol, tot i que també reconeix que la causa principal d’aquest problema “és que la gent és incívica, malgrat que bé és cert que per la nostra zona hi ha poc aparcament”.

Per la seua part, Ferrer afirma que “els que aparquen en doble fila ho fan per comoditat”, encara que reconeix que aquestes últimes setmanes “hem perdut aparcament per les obres del carrer Sant Martí”. Aquest diari va intentar contactar ahir sense èxit amb el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, per conèixer la seua opinió sobre les dobles files.

tracking