SEGRE

URBANISME PLANEJAMENT

La Paeria vol refer el POUM sense frenar l'expedició de llicències

El govern local busca la fórmula de complir el programa i, al seu torn, els compromisos legals ja firmats || Els promotors fa dos anys que estan a l’espera

Imatge d’arxiu del pas del riu Segre per la ciutat.

Imatge d’arxiu del pas del riu Segre per la ciutat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern de la Paeria preveu refer el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i, al seu torn, concedir les llicències i permisos d’obres de projectes que fa més de dos anys que estan paralitzats per la tramitació del nou planejament.

D’aquesta manera, i segons ha pogut saber aquest diari, l’objectiu del consistori és tractar aquest assumpte a partir del setembre i buscar, d’una banda, complir amb el compromís de l’equip de govern de derogar el POUM, que va començar a dissenyar l’anterior ajuntament del PSC, però sense que això condicioni l’expedició de llicències d’obra, ja que tant els agents com els promotors immobiliaris han denunciat que la tramitació del nou POUM ha comportat que molts d’ells faci més de dos anys que estan a l’espera de rebre l’autorització municipal. Fins ara, el consistori donava el vistiplau amb comptagotes i només als projectes que no contradeien ni l’antic planejament ni el nou.

El president dels API avisa que quan la situació es desencalli hi haurà una “allau” de llicències

Per aquest motiu, es preveu que, una vegada l’ajuntament es posi a treballar en aquest tema, l’expedició de llicències s’agilitzi. Per la seua banda, el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API), Josep Maria Esteve, va advertir que, una vegada es desencalli aquesta situació, “es presentaran inversions i projectes immobiliaris que fa mesos que esperen la tramitació del nou POUM, la qual cosa pot provocar una allau de peticions de llicències d’obra a l’ajuntament”.

En aquest sentit, Esteve va assegurar que “durant tot el procés d’aprovació inicial del POUM es van refer molts projectes per habilitar-los a la futura ordenança”.

No obstant, Esteve afegeix que després de les eleccions, la majoria dels arquitectes dels projectes “van optar per refer els dissenys per adaptar-los al pla anterior, ja que sabien que la intenció dels partits que estaven negociant fer govern era derogar el que actualment estaven tramitant”.

La paralització del POUM i el procés per refer-lo té similituds amb el projecte comercial de Torre Salses, ja que la voluntat de la Paeria és frenar les dos iniciatives, però ara ha de respectar o revertir els acords i compromisos que havia acordat l’anterior consistori amb aquests dos temes. A banda de totes aquestes traves burocràtiques, el POUM està sent investigat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya després que el Comú ho denunciés.

tracking