SEGRE

SUCCESSOS MALTRACTAMENT INFANTIL

Troben indicis de violència al pis dels pares del nadó agredit a Lleida

Els veïns van gravar discussions de la parella detinguda fa una setmana || El petit continua ingressat en estat molt greu a l’hospital Vall d’Hebron

La parella va passar a disposició judicial divendres passat.

La parella va passar a disposició judicial divendres passat.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van trobar indicis de violència a l’habitatge dels pares, de 33 i 39 anys, detinguts fa una setmana per presumptament maltractar el seu nadó de 20 dies. El petit continua ingressat en estat molt greu a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, segons va confirmar aquest dimarts el centre. Els agents van escorcollar el pis després que s’ordenés l’arrest de la parella al ser alertats per l’hospital de les lesions que presentava el nadó, que es troba en coma induït i amb respiració assistida. A la casa, es van trobar signes de violència, com vidres trencats i cops a les portes. A més, els agents van prendre declaració als veïns, que havien gravat discussions de la parella, segons van informar a SEGRE fonts pròximes al cas. El pare del nen ja havia estat denunciat anteriorment per altres parelles i està pendent d’un judici al jutjat penal 3 de Lleida per violència domèstica. Tanmateix, les mateixes fonts van assenyalar que no hi ha cap denúncia per maltractament d’aquest matrimoni.

Els detinguts van ingressar a la presó divendres passat després de prestar declaració davant del jutjat d’Instrucció 1 de Lleida. La jutge, a instàncies de la Fiscalia, va decretar presó provisional, comunicada i sense fiança per als dos progenitors. Les primeres investigacions desmuntarien la versió que van oferir els pares, que van assegurar davant de la jutge que les lesions del nadó es van produir en una caiguda accidental. Com va avançar SEGRE, el menor presenta lesions neurològiques molt greus, a més de la clavícula trencada i diversos hematomes. En la seua declaració judicial, el pare va assenyalar que el petit, que llavors només tenia uns 10 dies, havia caigut del cabàs quan anaven amb cotxe perquè no li havia posat el cinturó de seguretat. Durant l’escorcoll del domicili, va assenyalar als agents que el nadó li havia caigut dels braços i que no ho havia explicat a la mare. En un altre ordre de coses, la Generalitat s’ha fet càrrec de la tutela del menor.

Van ser detinguts per evitar que poguessin pactar una coartada La parella va ser detinguda dimecres passat, quan el nadó ja portava una setmana a l’hospital, per evitar que poguessin concertar una coartada, ja que en les declaracions davant dels Mossos d’Esquadra i el jutjat van mostrar diverses contradiccions sobre la causa de les lesions del nadó. Fonts pròximes al cas van assenyalar que els pares no van avisar l’hospital que el nen havia caigut, com van dir a la jutge. El menor va ingressar primer a l’Arnau de Vilanova, que va activar el protocol davant d’un possible maltractament, i immediatament va ser evacuat a la Vall d’Hebron per la gravetat de les ferides que presentava. Els investigadors estudien si les lesions poden ser compatibles amb un sacseig violent i, fins i tot, si hi ha símptomes de maltractament previ al menor.

tracking