SEGRE

EMERGÈNCIES ROBATORIS

Dos lleidatans estrenen un kit per a banyistes a qui prenen la roba

La Guàrdia Urbana de Tarragona ofereix una samarreta i pantalons curts a les víctimes de furts a les platges || Insòlita ajuda per als que es queden en banyador

La parella de lleidatans, de 20 i 21 anys, amb la roba del kit.

La parella de lleidatans, de 20 i 21 anys, amb la roba del kit.DIARI DE TARRAGONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una parella de Lleida que dissabte passat va ser víctima d’un robatori a la platja Arrabassada, a Tarragona, han estat els primers a rebre un kit de supervivència que des d’aquest estiu ofereix la Guàrdia Urbana per a casos en els quals prenen la roba a banyistes. Segons informa el Diari de Tarragona, els dos joves lleidatans, de 20 i 21 anys, es van ficar a l’aigua i, en tornar a la vora, van comprovar que els havien pres totes les pertinences: una bossa de bany que contenia 115 euros en efectiu, les claus del cotxe, roba i documentació diversa. A l’alertar dels fets la Policia Local i comprovar que només portaven el banyador, se’ls va entregar una samarreta i uns pantalons curts per poder sortir de la situació. La patrulla va traslladar els joves fins a les dependències policials perquè poguessin presentar la denúncia. Des de l’oficina es van realitzar gestions amb la companyia asseguradora per gestionar que una grua pogués traslladar el cotxe i a ells fins a Lleida.

La iniciativa va sorgir fa uns mesos a la reunió entre la Guàrdia Urbana i els càmpings per coordinar la temporada. “Un dels agents va llançar la idea de tenir una espècie de kit de supervivència per a aquelles persones víctimes de robatoris a la platja i que no tenen res per per posar-se”, expliquen fonts de l’agrupació al Diari de Tarragona, al mateix temps que apunten que “ja sabem que a les víctimes dels robatoris no els traurà el tràngol passat, però com a mínim intentarem remeiar-lo d’aguna manera”.

Pel que fa al kit, aquest està compost per una samarreta, de la qual s’han confeccionat tres talles, i uns pantalons curts unisex. Els càmpings també posen a disposició dels afectats les seues instal·lacions perquè puguin dutxar-se i prendre alguna cosa mentre intenten resoldre la situació. Per a l’any que ve, està previst ampliar els objectes disponibles per donar una primera resposta a aquestes emergències. Actualment, la Guàrdia Urbana disposa d’un d’aquests paquets en cada una de les quatre motocicletes i tres a la comissaria, encara que l’objectiu és reposar-los cada vegada que s’acabin.

tracking