SEGRE

VEÏNS REIVINDICACIONS

Veïns i empreses de l'Horta de Lleida reclamen una millor connexió d'internet a les partides

Al no haver-hi instal·lada fibra òptica, han d’optar per alternatives sense fil, que asseguren que funcionen a menys velocitat || La comissió de l’Horta afirma que es tracta ja d’una reivindicació històrica

A Camí de la Mariola en tenen gràcies un dispositiu a l’antena.

A Camí de la Mariola en tenen gràcies un dispositiu a l’antena.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns i empreses de l’Horta reclamen una millor connexió a internet. Asseguren que al no haver-hi fibra òptica a les partides han d’optar per altres alternatives, com connexions sense fil, que no funcionen a la mateixa velocitat ni ofereixen la mateixa qualitat. El president de la comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns, Salvador Solsona, va destacar que la millora d’internet a la zona ja és una reivindicació històrica, però que encara no han plantejat a la nova Paeria, i va remarcar que de moment “no s’ha fet res per solucionar aquest problema”. Va explicar que a cada partida busquen la manera de connectar-se a la xarxa i que a Butsènit moltes cases tenen instal·lades unes antenes a través de les quals reben la connexió que un operador emet des d’un repetidor. A més, Solsona va indicar que es dóna la circumstància que l’escola de la partida sí que té internet a través de fibra, però les torres més pròximes al centre no poden connectar-s’hi, sinó que utilitzen el sistema d’antenes.

La presidenta dels veïns de la partida de Camí de la Mariola, Marina Pifarré, va denunciar que la banda ampla d’alta velocitat arriba al 75% de la població de Lleida, “però a l’Horta no” i va assegurar que “sense una bona cobertura d’internet hi perdem les famílies i les empreses”. Va apuntar que la Diputació va presentar l’any passat un projecte per generalitzar la instal·lació de fibra als pobles en diversos anys i va lamentar que no s’hagi previst una actuació similar a l’Horta. Pifarré va afirmar que algunes torres de la partida tenen internet gràcies que es connecten amb una antena a la xarxa d’un veí que els ofereix aquesta possibilitat. Va reclamar la instal·lació de fibra subterrània o un altre sistema “que no comporti posar pals i cables a les finques de l’Horta”.

Empreses afirmen que ja s’hi han “acostumat” i que la connexió va malament especialment si plou

Així mateix, empreses de diverses partides, com Malgovern i Sant Just, van corroborar les deficiències de la connexió a internet, que també reben sense fil. “No hi ha manera que aquí arribi el cable. Estem una mica oblidats, a l’Horta”, van indicar des d’una, i per la seua banda en una altra empresa van assegurar que ja s’han “acostumat” al funcionament precari de la xarxa. “Hi ha dies de tot”, van reconèixer, i van apuntar, com a exemple, que els dies de pluja la connexió va especialment malament.

A Camí de la Mariola en tenen gràcies un dispositiu a l’antena.

A Camí de la Mariola en tenen gràcies un dispositiu a l’antena.MARIONA KISKERI

tracking