SEGRE

SUCCESSOS DELINQÜÈNCIA

Només el 16% dels detinguts per robatoris violents a Lleida ingressa a la presó

Hi va haver 231 investigats per assalts amb violència o intimidació a les comarques de Ponent el 2018 || Les denúncies per aquest delicte augmenten un 32% enguany

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han rebut un total de 286 denúncies per robatoris amb violència i intimidació el primer semestre del 2019 a les comarques de Ponent. Delictes pels quals, en aquest període de temps, s’han detingut 116 persones. Malgrat que els casos coneguts per assalts violents, la majoria en ple carrer, han augmentat més d’un 32 per cent durant els sis primers mesos de l’any respecte al 2018, només un 16% acaba a la presó. Segons l’última Memòria de la Fiscalia, els jutjats lleidatans van instruir l’any passat 231 diligències prèvies per robatoris amb violència i es van dictar mesures privatives de llibertat en 37 casos.

És un percentatge similar al del conjunt de Catalunya, on el 90% dels arrestats surt en llibertat. Arran de la polèmica per l’augment d’inseguretat a Barcelona, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va insistir fa uns dies en la necessitat de reformar el Codi Penal per donar eines als jutges perquè puguin apartar els delinqüents reincidents del carrer mitjançant presó preventiva o ordres d’allunyament. El conseller va afirmar que presentaran una proposta de reforma del Codi Penal per buscar la manera que “no sembli” que cometre robatoris violents o furts queda “impune”. La setmana passada, un jove de vint-i-un anys va ser detingut per la policia catalana per haver-li robat el mòbil amb el mètode de l’estrebada a una dona que passejava pel carrer Rovira Roure. El detingut comptava amb antecedents per fets similars. Uns dies abans, un altre jove, de vint-i-sis anys, va ser arrestat per un robatori amb violència al carrer Maragall, al colpejar una dona per robar-li el mòbil. A Tàrrega, els Mossos van arrestar dos adolescents, de quinze i setze anys, per robatoris a punta de navalla. Un d’ells ja havia estat detingut uns dies abans per un robatori amb força en un bar a la capital de l’Urgell. Per la seua part, la Urbana ha arrestat aquest any més d’una trentena de persones per robatoris violents.

tracking