SEGRE

SERVEIS FERROCARRIL

Tren d'alta velocitat barat des del dia 16 de setembre de Lleida a Barcelona i Saragossa

Es denominarà AV City i només n’hi ha un de programat per trajecte a primera hora del matí o a la nit || Tardarà gairebé el mateix temps que un Avant o un AVE i costarà fins a menys de la meitat

Viatgers a l’estació de Renfe de Lleida, durant l’última vaga.

Viatgers a l’estació de Renfe de Lleida, durant l’última vaga.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Renfe arrancarà a partir del dia 16 de setembre un tren d’alta velocitat denominat AV City que connectarà Lleida amb Saragossa i Barcelona a un preu bastant més econòmic que l’Avant i l’AVE, malgrat que tardarà gairebé el mateix temps de viatge. No obstant, únicament n’hi haurà un per trajecte o a primera hora del matí o a la nit, de manera que no es podrà anar i tornar el mateix dia amb AV City, segons la informació que ofereix la pàgina web de la companyia ferroviària. Ja es poden comprar els bitllets per internet i ahir només n’hi havia un de Lleida a Barcelona el 17 de setembre (no per al 16) a les 7.04 hores amb un preu de 17 euros i una durada prevista del viatge d’una hora i onze minuts, mentre que el preu de l’Avant és de 31,50 euros i el temps de viatge, el mateix. Els AVE tarden menys, una hora i tres minuts, i n’hi havia de preus diferents: 21,50 a 43 euros, en funció de l’hora i la tarifa. En sentit invers, de Barcelona a Lleida, només hi ha un AV City a les 22.00 hores, que tarda una hora i cinc minuts i costa també 17 euros, davant dels 57 minuts de l’AVE. En cap de setmana, els horaris varien, però no el preu. Tant el dissabte 21 de setembre com el diumenge 22 n’hi ha un de Lleida a Barcelona a les 8.55 hores i en el sentit contrari només n’hi ha dissabte a les 22.00.

Pel que fa al trajecte de Lleida a Saragossa, a la pàgina web de Renfe apareix el 16 de setembre un AV City a les 23.07 hores per 13,10 euros i amb 47 minuts de viatge, mentre que l’AVE costa 19,20 i tarda 41 minuts. De Saragossa a Lleida, aquell dia no n’hi ha, però l’endemà sí, a les 6.15 hores.

Pel que fa a la posada en marxa d’aquest servei, un portaveu de la companyia ferroviària va indicar que per a mitjans de setembre es preveu “una reestructuració horària i canvis de materials als trens d’aquesta línia d’alta velocitat”, i va destacar que mantenen el compromís del confort dels viatgers i la durada del viatge.

La vaga d’avui i diumenge anul·la 23 trens Renfe cancel·larà 23 trens amb origen i parada a Lleida i preveu demores en 12 més entre avui i diumenge, a causa de les noves jornades parcials de vaga convocades pel sindicat CGT, que coincideixen amb l’operació tornada de les vacances d’estiu. A tot l’Estat, Renfe anul·larà uns 360 combois per les aturades de 12.00 a 16.00 hores i de 20.00 a 00.00, els últims del calendari que va anunciar el sindicat per reclamar millores laborals, com un augment de la plantilla. Avui, entre Lleida i Barcelona s’anul·laran dos regionals i un Avant, i dos AVE circularan amb demora. En el sentit invers, es cancel·laran tres regionals i un Avant. Entre Madrid i Lleida s’anul·larà un AVE i de la capital del Segrià a Saragossa, un regional (en sentit invers, un regional no circularà i hi haurà demora en dos AVE). S’anul·laran tres regionals de Lleida a Cervera. El ministeri de Foment va decretar com a serveis mínims la circulació del 78 per cent dels trens AVE i el 65 per cent dels trens de Mitjana Distància.

tracking