SEGRE

ENSENYAMENT AJUTS

Més de 8 de cada 10 sol·licitants obtenen beca menjador, però només una minoria la del 100%

El consell del Segrià n’ha concedit 3.616 del 50%, 639 que cobreixen tot el cost i n’ha denegat 782 que no complien els requisits || El percentatge de les aprovades supera en 11 punts les del curs passat

465330_1.jpg

465330_1.jpgSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell del Segrià ja ha resolt el 90% de les peticions de beca menjador per al curs vinent, un total de 5.037 de les 5.610 rebudes. Més de vuit de cada deu, un 84,4 per cent, han aconseguit una ajuda, encara que d’aquestes, només 639 són del cost total del servei de menjador (un 15% de les atorgades), mentre que les 3.616 restants (el 85%) són del 50 per cent de l’import.

Pel que fa a les denegades, de moment són 782, la majoria de les quals al superar el límit fixat per a la renda familiar per poder tenir dret a aquestes subvencions. Ara, queden pendents de resoldre 573 peticions. El percentatge de resolucions positives ha augmentat de forma considerable respecte al curs passat. Així, de les 4.930 primeres peticions tramitades fa un any, es van concedir ajuts a 3.606, la qual cosa representa el 73%, onze punts menys. Això sí, la proporció entre les que cobreixen el 100% del cost i el 50 per cent va ser molt similar, del 13,1% i del 86,9 per cent, respectivament.

El consell ha avançat la tramitació i la majoria de peticions estan resoltes abans de l’inici del curs

La tramitació de les beques menjador per part del consell s’ha avançat notablement respecte als terminis que eren habituals en anys anteriors, quan la majoria dels sol·licitants desconeixien al començar el curs si tindrien o no aquesta ajuda. En aquest sentit, fonts d’aquesta institució van agrair “l’esforç, compromís i dedicació” de tot el personal per aconseguir aquest objectiu.

Així mateix, van recordar que els treballadors de l’ens s’han desplaçat als municipis de la comarca per recollir les sol·licituds als respectius ajuntaments, amb la qual cosa s’evita que els interessats haguessin de presentar-les a la seu del consell a Lleida ciutat.

El nombre de peticions de beques menjador al Segrià aquest any ha estat rècord, ja que superen en un 7 per cent totes les que es van presentar l’any passat. S’ha de tenir en compte que el nombre d’alumnes a què corresponen és amb tota seguretat més elevat, ja que a cada sol·licitud es poden incloure fins a tres si són germans.

El preu diari del servei de menjador continuarà sent aquest curs de 6,20 euros per alumne i dia, segons va confirmar el departament d’Educació. D’aquesta manera, es mantindrà congelat, malgrat que la plataforma SOS Menjadors va anunciar a mitjans de juliol després d’una reunió amb la conselleria que aquesta estava estudiant apujar-lo 10 cèntims.

tracking