SEGRE

URBANISME TRANSPORT

La Paeria millorarà la parada de taxis de Renfe a la tardor

Hi haurà més espai per aparcar i es resituarà la marquesina || Les obres duraran dos mesos i tenen un cost de 48.314,83 euros

Imatge de l’estat actual de la parada de taxis de l’estació de ferrocarrils.

Imatge de l’estat actual de la parada de taxis de l’estació de ferrocarrils.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament va anunciar ahir que renovarà la parada de taxis de l’estació de trens perquè tingui més capacitat i, al seu torn, millorar la seguretat viària de la zona. El projecte, que tindrà una durada de dos mesos i compta amb un pressupost de 48.314,83 euros, es portarà a terme durant aquesta tardor després que el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, es reunís el juliol passat amb els representants de les dos companyies de taxi de la ciutat per conèixer les opinions del col·lectiu sobre com ha de ser aquesta parada.

Així mateix, aquest mes de setembre tornaran a reunir-se per tractar altres assumptes que el sector té pendents amb l’ajuntament. Respecte a la reforma de la parada de l’estació de trens, el projecte preveu ampliar la zona d’estacionament dels taxis a partir de la remodelació de la vorera.

El maig passat els taxistes van paralitzar la reubicació de la parada al pàrquing de zona blava de l’estació

També s’hi afegirà un semàfor únicament per al transport públic que donarà prioritat de sortida als taxis i al semàfor que hi ha al costat del pas de vianants per accedir a l’estació s’instal·larà un complement per a persones amb deficiències visuals. Així mateix, el consistori també té previst moure la marquesina de la parada de taxi i el pal de la parada d’autobús. L’actuació es completarà amb un augment de la vegetació i els arbres a l’àrea amb l’objectiu de guanyar més zones d’ombra i fer més confortable l’espai per als ciutadans.

L’anunci de la reforma de la parada de taxis ve després que les associacions de taxistes s’oposessin al maig a les obres que la Paeria havia de fer per reformar aquesta parada al·legant que no havien estat informats. En el seu moment, la Paeria, governada aleshores pel PSC, volia traslladar la parada a l’aparcament de zona blava que hi ha al costat de l’estació.

tracking