SEGRE

INFANTESA PROTECCIÓ

Lleida ja dóna acollida a 507 menors migrants sense referents familiars

Aquest any han arribat 244 nens i adolescents no acompanyats a les comarques de Ponent || Tot i que són pocs casos, es multipliquen per cinc les arribades de nenes

Imatge d’arxiu d’un centre d’acolliment a Almacelles.

Imatge d’arxiu d’un centre d’acolliment a Almacelles.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques lleidatanes acullen actualment un total de 507 menors estrangers no acompanyats, coneguts com a Mena, segons les dades de la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies. Les xifres, només disponibles fins al 15 d’agost, mostren que des de principi d’any han arribat a Ponent un total de 244 nens i adolescents i, malgrat que són pocs casos, el nombre de nenes s’ha multiplicat per cinc respecte al mateix període del 2018. Segons la conselleria, els menors migrants sense referents familiars, que actualment estan sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infantesa i l’Adolescència (DGAIA), són majoritàriament homes, amb el 97,6%, del total, i vuit de cada deu procedeix del Marroc, i un 12,4% són de països de l’Àfrica subsahariana. Per edats, gairebé el 40% té 17 anys mentre que hi ha nou menors tutelats que només tenen entre 12 i 13 anys. La Generalitat de Catalunya també protegeix un 19,7% d’aquests joves malgrat haver complert la majoria d’edat, ja que als 18 anys haurien de sortir del sistema.

L’evolució de l’arribada d’aquests joves a la província de Lleida no ha deixat d’augmentar en l’últim any i mig. De fet, els acollits fins al 15 d’agost d’aquest any superen els que formaven part del sistema en el període de l’any passat. Per gèneres, s’ha de destacar que aquest any la DGAIA atén 10 nenes i adolescents, quan l’any passat només n’eren dos. A més, aquesta xifra supera l’arribada de noies respecte al conjunt de tot 2018.

Segons el departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, els Mena suposen més de la meitat dels menors que estan acollits per la DGAIA, un percentatge que s’eleva al 72% en cas de menors que resideixen en centres tutelats per la Generalitat.

Fins ara, la DGAIA té acollits un total de 4.176 menors migrants sense família a tot Catalunya, dels quals el 12,14% són atesos en la quinzena de centres disponibles a les comarques lleidatanes, així com en pisos tutelats. En els últims mesos s’han posat en marxa diverses iniciatives per a la integració social d’aquests joves, com la de la Fundació Pagesos Solidaris, perquè treballin en l’àmbit rural.

tracking