SEGRE

SERVEIS FERROCARRIL

El Pla de Vilanoveta serà un centre logístic a l'octubre

Comencen les obres per condicionar l’estació com a base de transport de contenidors || Feia sis anys que estava abandonada

Un grup d’operaris treballant a la terminal, ahir.

Un grup d’operaris treballant a la terminal, ahir.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La terminal ferroviària del Pla de Vilanoveta tornarà a estar activa a partir de mitjans d’octubre com a centre logístic després de sis anys abandonada. L’estació es convertirà en una base de transport de contenidors a Barcelona que gestionarà l’empresa APM Terminals Spain Railway, filial de Maersk, el gegant danès del sector que mou al voltant de 12 milions de contenidors a l’any. Adif, que n’és el titular, va adjudicar a aquesta empresa la gestió de la terminal per un termini de cinc anys a partir de l’1 d’abril d’aquest any. Segons fonts consultades per aquest diari, l’objectiu inicial de l’empresa era començar l’activitat al setembre, però a causa dels treballs de condicionament de l’espai, que han començat aquesta setmana, i al fet que encara no ha arribat la maquinària pesant, “no començarà l’activitat fins a la segona setmana d’octubre i l’empresa contractarà tres tècnics que gestionaran la planta”, van assegurar les mateixes fonts.

El projecte per ressuscitar l’estació va sortir a licitació per un pressupost de 262.860 euros IVA no inclòs, disposa d’una superfície de 17.700 metres quadrats i la filial de Maersk va ser l’única empresa que es va presentar al concurs, que al plec de condicions especificava que l’adjudicatari gestionarà els espais i recursos de la instal·lació només per a ús logístic.

tracking