SEGRE

SUCCESSOS MALTRACTAMENTS

La mare del nadó agredit a Lleida podrà visitar-lo a l'hospital

Tot i que la Generalitat desconfia de la posada en llibertat provisional || La custòdia del menor segueix en mans d’Infància

Els pares van ingressar a la presó el 23 d’abril.

Els pares van ingressar a la presó el 23 d’abril.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha autoritzat la mare del nadó lleidatà agredit que pugui visitar-lo a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La dona, de 33 anys, es troba en llibertat amb càrrecs des de dimecres passat després que la investigació hagi permès aclarir que el principal sospitós dels maltractaments al nadó és el pare, com va informar aquest diari ahir. Tanmateix, la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) continua tenint la custòdia del menor i la dona només el podrà visitar en els límits que marqui el centre. Cal assenyalar que el nadó està hospitalitzat des del 14 d’agost passat i ahir continuava en estat extremament greu en coma induït a l’UCI de l’hospital barceloní.

La mare va ser excarcerada després d’una segona compareixença davant del jutjat, que va tenir lloc dimecres passat. Fiscalia va sol·licitar que es modifiqués la seua situació de presó preventiva sense fiança a llibertat provisional. La DGAIA va mostrar el seu recel a la petició del Ministeri Públic però no s’hi va oposar, segons va informar el TSJC. El magistrat que es trobava de guàrdia va acordar-ne la llibertat amb mesures cautelars com la presentació davant del jutjat cada 15 dies i la prohibició de sortida del territori.

Els investigadors sospiten que el pare és l’autor de la brutal agressió al petit

Els investigats van portar el 13 d’agost el nadó a l’hospital Arnau de Vilanova, que poc després va activar el protocol per maltractament infantil al sospitar que els problemes de salut que presentava podien haver estat provocats. A causa de la gravetat del seu estat, el menor va ser evacuat al Vall d’Hebron, on van ser arrestats una setmana després. En un primer moment, el pare, de 39 anys, va afirmar que el nen va caure del cabàs quan viatjaven amb cotxe però, posteriorment, va afirmar que el nen li havia caigut quan el tenia en braços i que ho havia ocultat a la mare. L’home ha estat denunciat per parelles anteriors per suposada violència domèstica i té pendent un judici per aquesta raó.

tracking