SEGRE

Lleida se suma al front comú d'ajuntaments que exigeix la condonació del deute energètic

Els representants municipals han reiterat que no es permetran amenaces de tall de subministrament de cap companyia a famílies vulnerables

Una imatge de la trobada dels representants municipals.

Lleida se suma al front comú d'ajuntaments que exigeix la condonació del deute energèticRafael Casanova BCF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cinquantena d'ajuntaments catalans, entre ells el de Lleida, han signat aquest dijous una declaració que exigeix a Endesa que condoni els 21 milions d'euros corresponents al deute que les famílies en situació de pobresa energètica han contret amb la companyia en els darrers anys. L'acord s'ha pres en el marc de la trobada que diversos ajuntaments catalans han celebrat a la ciutat de Terrassa i que ha comptat amb la participació del tinent d’alcalde Sergi Talamonte i la regidora Regina Cairol de la Paeria.

El text acordat també reclama a la subministradora que retiri la carta que el 31 de juliol va enviar a prop de 400 ajuntaments i insta el Govern a liderar un front comú per obligar les empreses energètiques a complir amb la llei 24/2015. A la reunió també hi han participat membres de l'Aliança Contra la Pobresa Energètica.

Els 49 municipis que han participat en la reunió que s'ha celebrat aquest dijous al Centre Cívic Francesc Macià de Terrassa consideren que el deute que les famílies en situació de pobresa energètica tenen contret amb Endesa s'ha de condonar i afirmen que cap administració ha d'assumir aquesta despesa

Durant la trobada, han explicat Talamonte i Cairol, els representants municipals també han assegurat que no es toleraran amenaces de tall de subministrament per part de cap companyia. En cas que Endesa o cap altra empresa subministradora en faci cas omís i decideixi dur a terme aquests talls de subministrament a persones vulnerables, els ajuntaments avisen que  imposaran sancions i posaran en marxa accions judicials contra les companyies, d’acord també amb la Generalitat de Catalunya, les Diputacions i entitats supramunicipals.

Els ajuntaments catalans insten també al Govern de la Generalitat perquè, a través de les conselleries corresponents i la col·laboració amb les entitats municipalistes, entomi el lideratge de la defensa dels drets dels ciutadans en matèria energètica i doti de recursos tècnics els municipis per dur a terme el desplegament de la llei.

Aquesta Declaració de Terrassa servirà com a base per a una moció que el govern municipal portarà al pròxim ple de la Paeria i que també es preveu debatre a la Diputació de Lleida i els consells comarcals.

tracking