SEGRE

Mor l'activista i pedagoga Maria Jesús Cabau, directora del Lestonnac durant 25 anys

Va ser la Defensora dels Drets de la Infància de la Paeria fins al mes d’agost

Maria Jesús Cabau

Mor l'activista i pedagoga Maria Jesús Cabau, directora del Lestonnac durant 25 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maria Jesús Cabau va dedicar quaranta anys a l’ensenyament. El seu nom està estretament relacionat a Lestonnac, centre d’ensenyament del qual va ser directora durant un quart de segle. Aquesta llicenciada en Filologia Hispànica va morir aquest dimecres sobtadament a la seua població natal, Sunyer, el mateix mes que complia 72 anys. Cabau també va exercir de Defensora de la Infància i l’Adolescència de la Paeria des del 2017, quan va ocupar el càrrec que havia deixat vacant l’extinent d’alcalde socialista Maria Burgués.

El mes d’agost passat, Cabau va ser rellevada per Iman Benataya en una institució que va permetre que Lleida fos pionera a organitzar un plenari per a nens i adolescents fa més de 20 anys i del qual han sorgit propostes que es van convertir en realitat, com els camins escolars segurs o el disseny d’espais de joc.

Però Cabau es va dedicar, sobretot, a l’ensenyament, també com a activista. Així, va ser delegada a Lleida de l’ONGFISC (Fundació Internacional Companyia de Maria) i voluntària sènior encarregada de fer classes a migrants, a banda de membre de la comissió nacional i internacional de la Xarxa de Laics de les Escoles Lestonnac.

Maria Jesús Cabau també era molt coneguda en els cercles literaris de Lleida, ja que estava casada amb el poeta Jaume Pont, amb qui tenia un fill. Quan era directora de Lestonnac va convertir en tradició fer una lectura col·lectiva en veu alta del Quixot durant la jornada de Sant Jordi, entre altres activitats de caràcter cultural.

tracking