SEGRE

PATRIMONI INCIVISME

Retiren sostres de vidre al costat de la Seu pel vandalisme

Per evitar que siguin destrossats de nou

L’estat en el qual es trobava ahir el sostre vidrat.

L’estat en el qual es trobava ahir el sostre vidrat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consorci del Turó de la Seu Vella ja està fart de substituir els sostres vidrats d’unes estructures d’un antic túnel defensiu que periòdicament són destrossats per vàndals. Aquesta mateixa setmana els plafons de vidre han estat trencats de nou amb una pedra de grans dimensions i per això el consorci ha decidit prendre mesures dràstiques i retirar els vidres, segons va explicar el seu director, Joan Baigol.

Al principi volia substituir-los per una xapa metàl·lica, però al final han optat simplement per retirar el sostre vidrat i més endavant ja estudiaran si col·loquen la xapa o una reixeta o bé deixen l’estructures sense cobrir. De fet, el 2015 ja van deixar de reposar els vidres laterals.

Baigol va indicar que aquesta zona pateix incivisme de forma periòdica, però va reconèixer que últimament s’ha incrementat, raó per la qual han decidit també instal·lar càmeres de vigilància, en el marc de la millora integral de la seguretat del Turó, que ja preveia posar càmeres tant a l’interior del temple com als voltants.

Un altre dels focus d’incivisme són les restes romanes conservades a prop de la Porta del Lleó, que es troben plencs de deixalles de tot tipus.

Per atallar aquesta situació, el consorci preveu instal·lar una reixa que impedeixi l’accés, sense afectar els vestigis. Baigol va apuntar que el projecte està llest, però ha de rebre la llum verda tant del departament d’Urbanisme com del de Patrimoni.

tracking