SEGRE

EDUCACIÓ FINANÇAMENT

L'escola concertada denuncia que està infrafinançada i que per això cobra quotes

Assegura que els fons del Govern només li deixen 90.000 euros per a despeses corrents, quan la pública en rep 600.000 || Xifra entre 400 i 500 euros la mitjana mensual que paguen els pares

L’auditori 1 de la Llotja es va omplir per a la trobada de docents de l’escola concertada, ahir.

L’auditori 1 de la Llotja es va omplir per a la trobada de docents de l’escola concertada, ahir.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Directors i professors de les escoles concertades de Lleida es van reunir ahir a la Llotja a la primera trobada de la Xarxa Escoles Concertades, tant per reivindicar la tasca social d’aquests centres com per denunciar la precària situació financera a la qual es troben bona part d’aquests. A la jornada van assistir més de 850 docents de 28 centres concertats. “La nostra situació és cada vegada més dramàtica”, va assegurar Pilar Contreras, la directora general de Centres Concertats i Privats de Catalunya, que va lamentar que “la poca natalitat i la crisi ha afectat el nostre sector i no podem complir la gratuïtat de l’educació que estableix la llei perquè no rebem fons suficients de l’administració”. Per això, segons Contreras, els centres concertats han de continuar incomplint aquesta llei “perquè si no fos per les quotes que paguen els pares, molts col·legis no aguantarien”.

Així mateix, Contreras reivindica que la concertada “està molt arrelada a la societat, ja que el 33% dels alumnes de tot Catalunya es forma als nostres centres i, històricament, hem portat l’educació a llocs en els quals era molt difícil escolaritzar els nens”. Al seu torn, afegeix que les quotes que paguen els pares “varien en funció de la ciutat i la zona, però es mantenen dins d’una forquilla situada sobre els 400-500 euros que cobreix despeses com ara l’uniforme, les excursions, el manteniment de l’edifici i, en alguns casos, fins i tot el servei de menjador”.

Per la seua part, el president de la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament a Catalunya, Carlos Camí, va destacar que la concertada està mal finançada. “Un centre concertat d’una línia (un grup per curs) rep del Govern 900.000 euros per curs, dels quals 810.000 són per pagar els salaris dels professors. “Això significa que l’escola disposa de 90.000 euros per a tot el curs per poder pagar subministraments, llum i personal d’administració, quan una de pública té una mitjana de despeses per curs de 600.000 euros. Per això necessitem les quotes, per subsistir”, va concloure Camí.

tracking