SEGRE

COMERÇ EQUIPAMENTS

Tercer projecte fracassat per rellançar el Mercat del Pla

Va guanyar el concurs al març amb un projecte que preveia un espai gastronòmic amb vuit restaurants i un mercat de proximitat || És la tercera iniciativa per recuperar aquest edifici que fracassa

Imatge del Mercat del Pla tancat, quan encara tenia a l’exterior el cartell de l’outlet de roba.

Imatge del Mercat del Pla tancat, quan encara tenia a l’exterior el cartell de l’outlet de roba.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa a la qual la Paeria va atorgar a començaments d’any la concessió del Mercat del Pla per convertir-lo en un espai gastronòmic i de comerç de proximitat, Flat Market, ha sol·licitat renunciar a l’adjudicació. Així ho van confirmar ahir a aquest diari tant fonts municipals com de la firma, que també hauria demanat poder recuperar l’import abonat com a aval. Aquesta és la tercera ocasió en què fracassa un projecte per reutilitzar aquest antic mercat municipal amb una activitat que ajudi a revitalitzar el Barri Antic (vegeu el desglossament lateral). Primer va ser el d’un supermercat que ni va arribar a obrir i, després, un outlet de roba que només va funcionar tres anys.

Un dels factors que han acabat portant a aquesta situació és que el projecte presentat per l’empresa va ser denegat per la comissió de Patrimoni Cultural, que hi havia de donar el vistiplau perquè el Mercat del Pla és un edifici catalogat pel seu interès històric i arquitectònic. Segons fonts de l’ajuntament, aquest projecte era diferent del que va presentar al concurs, que preveia un espai gastronòmic amb parades de vuit restaurants, així com un mercat ecològic un dia a la setmana. L’anterior equip de govern de la Paeria li va adjudicar el concurs al març i llavors l’empresa va anunciar que obriria el 20 de juny, però posteriorment es va limitar a assenyalar que havia introduït canvis en el pla inicial i que no hi havia data d’obertura. Flat Market té com a administradors Jaume Burgués, amo de Carnisseries Burgués, i Josep Vall Esquerda, president de Vall Companys, aquest a través de la societat Farcam Gestió.

La comissió de Patrimoni Cultural no va donar el vistiplau a la reforma d’aquest edifici modernista

L’edifici porta dos anys i mig en desús des que va tancar l’outlet de roba de l’anterior concessionària. Ara, el nou equip de govern municipal treballarà per tornar a impulsar un altre projecte que permeti donar un ús viable i durador a aquest recinte modernista.

tracking