SEGRE

TRANSPORT MOBILITAT

Usuaris de patinets denuncien que els conductors no els respecten

Un d’ells va ser atropellat dimecres per un cotxe mentre anava pel carril bici d’avinguda Balmes || El col·lectiu VMP insta que es facin campanyes informatives

Els membres del col·lectiu VMP es van reunir ahir a la tarda.

Els membres del col·lectiu VMP es van reunir ahir a la tarda.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris de patinets elèctrics demanaran a l’ajuntament que dugui a terme campanyes informatives i pedagògiques per conscienciar els conductors de la presència dels vehicles de mobilitat personal a la via pública. Aquesta reclamació arriba després que dimecres passat un usuari hagués estat atropellat per un cotxe mentre anava en patinet pel carril bici d’avinguda Balmes. “Anava pujant pel carril bici de la rambla d’Aragó i un cotxe que anava en sentit contrari va voler girar a Joan Baget just quan passava jo amb el patinet”, va dir Albert Viladegut, la víctima de l’incident. “Després del xoc, el cotxe va fugir, però vaig poder anotar la matrícula i recordar el model del vehicle i presentaré denúncia a la Guàrdia Urbana”, va afegir Viladegut, que lamenta que té pòlio a una cama i que a causa de l’accident estarà un mes de baixa després de lesionar-se l’altra. “Ara hauré de moure’m amb dos crosses diverses setmanes”, lamenta.

Aquest succés és el que ha motivat el col·lectiu VMP Lleida a demanar que s’eduqui els conductors, segons el seu president, Gerard Valentines. “Malgrat la por generalitzada que hi ha per la presència de patinets als carrers, no s’ha registrat cap atropellament a vianants per part nostra, almenys que tinguem constància”, va dir. No obstant, el mes de setembre del 2018 una dona va denunciar que un patinet la va atropellar a Ronda.

El col·lectiu d’usuaris insisteix a poder circular per la calçada als carrers d’un únic sentit

D’aquesta manera, el col·lectiu VMP es va reunir ahir per demanar que els patinets elèctrics puguin circular per la calçada de carrers d’un únic sentit; sol·licitar un projecte de carril bici per a tota la ciutat; prohibir anar amb auriculars; i a la vegada fer pedagogia entre els conductors. També avala que se sancionin les diferents infraccions dels usuaris.

Els membres del col·lectiu VMP es van reunir ahir a la tarda.

Els membres del col·lectiu VMP es van reunir ahir a la tarda.MAITE MONNÉ

tracking