SEGRE

COMUNICACIONS AEROPORTS

Aeroports licita per a una sola firma la seguretat a Alguaire i la Seu

L’objectiu és facilitar l’adjudicació, després de quedar deserta a la instal·lació del Pirineu || El concurs contempla un pressupost de més de 580.000 euros

La terminal de l’aeroport d’Alguaire, diumenge passat, quan van finalitzar els vols d’estiu.

La terminal de l’aeroport d’Alguaire, diumenge passat, quan van finalitzar els vols d’estiu.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aeroports Públics de Catalunya ha tret a licitació en un sol concurs el servei de vigilància i de seguretat per a les instal·lacions dels aeroports d’Andorra-la Seu i de Lleida-Alguaire. Les tasques les han estat prestant des de fa dos anys empreses independents però les dificultats al procés d’adjudicació de l’any 2017 per trobar una firma que es volgués fer càrrec de la gestió de la vigilància a l’aeroport de l’Alt Urgell va obligar Aeroports de Catalunya a repetir el concurs incrementant el pressupost inicial en més de 20.000 euros. Ara, una vegada que estan a punt de caducar els dos contractes (a la Seu, que està en mans d’Eulen), l’empresa pública ha decidit unir en un únic lot els dos serveis per poder assegurar d’aquesta manera la continuïtat del servei.

La falta de l’esperat sistema d’aproximació instrumental amb l’ajuda d’un GPS per a l’aterratge d’aeronaus en condicions de visibilitat reduïda, que encara està pendent d’aprovació per part de l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA) i a l’espera de vols de prova, dificulta que les companyies ofereixin trajectes comercials de forma regular. Aquest fet fa que l’horari del servei de seguretat per a la instal·lació de la Seu d’Urgell no sigui “fix” sinó un horari “a demanda i en funció de les sol·licituds de les companyies aèries”.

El contracte, que s’ha publicat ara amb un pressupost de 580.195 euros (amb impostos), consisteix en el control dels accessos de les dos infraestructures i de la vigilància, la inspecció de passatgers i dels equipatges de mà i de celler i el control del perímetre de tots dos aeroports.

Fonts de la conselleria de Territori i Sostenibilitat van explicar ahir que “serà mes fàcil trobar una empresa que operi de forma fixa a Lleida i que puntualment es desplaci fins a l’aeroport de la Seu d’Urgell quan hi hagi algun vol comercial”. El nou contracte contempla una durada d’un any i les empreses interessades poden optar fins al dia 11 d’octubre.

No és l’únic contracte vinculat a l’aeroport de la Seu que ha costat adjudicar: el bar es va adjudicar el mes d’agost després de més d’un any.

tracking